Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarıyla kahvaltı geleneğini bu yıl da bozmadı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

 BELEDİYE-BASIN İLİŞKİLERİNDE 10 YILIN ÖZETİ: ADALET, SAYGI VE EŞİTLİK

                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarıyla kahvaltı geleneğini bu yıl da bozmadı.

                "BASIN ÇALIŞANI OLMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR"

                Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde ilimizde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi gelenek haline getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise "10 yıl geriye baktığımızda basındaki arkadaşlarımızla çok güzel birlikteliklerimiz oldu. Basın çalışanı olmak gerçekten çok zor. Ben belediye başkanlığı ile basını çok birleştiriyorum. Gazeteci arkadaşlarımızın Cumartesi, Pazar'ı, Ramazan- Kurban Bayramı yok, aynı şekilde belediye başkanının da yok. Dolayısıyla sizler de en zor şartlarda görev yapıyorsunuz. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirmesi demokrasilerde büyük önem taşıyor. Sizler de bu noktada çok büyük hassasiyet gösteriyorsunuz." dedi.

                "HALKIMIZIN TARAFSIZ, OBJEKTİF, HABER ALMA HAKKI VAR"

                Bir hukuk devletinde medyanın tam bağımsızlığının sağlanmasının o hukuk devletinin bir görevi olduğunu savunan Başkan Çoban; "Eğer bu noktada hukuk devleti bir acziyet, bir eksiklik içerisindeyse o ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsetmek mümkün değildir. Ama her ne kadar medya mensuplarının böyle bir güvenceye sahip olması önemliyse de aynı zamanda halkımızın da tarafsız, objektif, yansız haber alma hakkı vardır. Bunun da medya mensuplarınca dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Afyonkarahisar’da da bu hassasiyeti yüzde 98-99 oranında gördüğümü ve bundan mutlu olduğumu sizlere belirtmek istiyorum" diye konuştu.

                "HALKIN HASSASİYETLERİNE DE DİKKAT EDİLMELİ"

                Başkan Çoban şöyle devam etti: "Sadece doğru ve tarafsız haber yapmak yeter mi? Bana göre aynı zamanda halkın da hassasiyetleri vardır. Bu hassasiyet, Afyon’da farklı olabilir, Tunceli’de farklı olabilir. Bu hassasiyeti de göstermek medyamızın en önemli vasıflarından biri olması gerekiyor.  Gerek Afyon’daki ulusal basın temsilcileri gerekse Afyonkarahisar’daki basın mensubu arkadaşlarımız devlet büyüklerimize karşı, milletimizin hassasiyetlerine karşı ve halkımıza karşı hassasiyet gerekli özeni gösterdiğini ve bundan çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Basın Emekçilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Görevlerini yaparken ve normal bir şekilde vefat eden tüm basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sağlık, afiyet diliyorum"

                BAŞKAN ÇOBAN, AFBEL OTEL'LE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

                Yapılan bu konuşmaların ardından, gazetecilere AFBEL Termal Otel'i gezdiren ve otelle ilgili bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban, "Bildiğiniz üzere 2011 yılı itibariyle sporda çok önemli yatırımlara imza atmaya başladık. 2013 yılında da tarafımdan üç tane kulüp kurdurdum. Gerek basketbolda, gerek futbolda gerekse voleybolda amatörden başlayarak bugün iki tanesi en üst lige, bir tanesi de en üstün bir alt lige gelme başarısını gösterdi.  Sadece takım kurmakla kalmadık, Spor Kompleksimizin inşasından bir çok önemli spor faaliyetlerini ilimizde düzenleme başarısını gösterdik. Baktık ki; sporcularımıza özel mekanlar gerekiyor. Şu anda bizin dört ay öncesine kadar basketbol, voleybol ve futbol takımı sporcularımız ayrı bir tesiste kalıyordu. Üç başlılık olmaması için böyle bir düşünce içerisine girdik ve buraya 96 odalı, 220 yatak kapasiteli bir sporcu oteli inşa ettik. Yakın zamanda otelimize müşteri kabul etmeye başlayacağız. Burası bir sporcu konaklama tesisi olduğu kadar, aynı zamanda butik tarzda termal bir otel" ifadelerini kullandı.