rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrn rnrnAvrupa'dan gelen dört yüz Türk genci, Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'daki Kocatepe'de bedenleriyle Türk bayrağı çizdi.rnAvrupa'daki Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor adlı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

                            Avrupa’dan gelen dört yüz Türk genci, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’daki Kocatepe’de bedenleriyle Türk bayrağı çizdi.
Avrupa’daki Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor adlı proje kapsamında Türkiye’deki belli illeri gezen gurbetçi gençler Afyonkarahisar’a geldi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje kapsamında Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Fransa ve Hollanda’dan gelen 400 öğrenci, Afyonkarahisar’daki tarihi mekanları gezdi. İlk olarak Kurtuluş Savaşı’nın başladığı Kocatepe’ye çıkan gurbetçi gençler, buradaki rehberler eşliğinde Kocatepe’nin tarihi hakkında bilgi aldı.
Avrupa’daki Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor projesinin Edirne’den başladığını ve gezinin 10’uncu gününde Türk gençlerinin Afyonkarahisar’a ulaştığını anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Afyonkarahisar’ın tanınması gereken en önemli yerlerden birisi olduğunu söyledi. Daha önce de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün Balkanlar’da yaşayan Türk gençlerine yönelik bir organizasyonu olduğunu dile getiren Kuş, bu kez de Avrupa’da yaşayan Türk gençlerinin kendi ülkelerindeki tarihleriyle buluştuğunu ifade etti. 17-24 yaş grubu gençlerden oluşan geziye katkı sağlayanlara teşekkür eden Kuş, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da gurbetçi gençleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.
Geziye Hollanda’dan katılan 21 yaşındaki Hasan Koçak, gezdiği yerlerde gördükleri karşısında çok duygulandığını söyledi. Kocatepe’deki rüzgara dikkat çeken Hasan Koçak, “10 gündür yollardayız. Türkiye’nin her yerini geziyoruz. En önemli yerlerini görüyoruz. Her gittiğimiz yerde ayrı bir duygu yaşıyoruz. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer. Osmanlı’nın kurulduğu yere gittik. Daha sonra Selçuklu’nun başkentine gideceğiz. Her yere gideceğiz. O konuda tur çok güzel ve çok mutluyuz” dedi.
Hollanda’dan geziye katılan 21 yaşındaki Hasan Ateşçi ise, Atatürk’ün Yunanlılara karşı Kocatepe’de mücadele verdiğini ve burada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bugüne kadar Türkiye’nin batı tarafını gezdiklerini anlatan Hasan Ateşçi, Türkiye’nin çok fazla tarihe sahip bir ülke olduğunu, böyle bir tarihe sahip milletin çocuğu olduğu için gurur duyduğunu ifade etti.