rnrnBAYRAMLAŞMADA BİRLİK MESAJIrnAfyonkarahisar'daki Kurban Bayramı törenlerine, Van'daki deprem ve son günlerde yaşanan terör olayları damgasını vurdu. Protokol mensuplarının bayram günü yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BAYRAMLAŞMADA BİRLİK MESAJI
Afyonkarahisar’daki Kurban Bayramı törenlerine, Van’daki deprem ve son günlerde yaşanan terör olayları damgasını vurdu. Protokol mensuplarının bayram günü yaptığı konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu üzerinde duruldu.
Afyonkarahisar protokolü Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. Belediye sosyal tesislerindeki bayramlaşma törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve daire müdürleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bayramların en güzel yönünün paylaşmayı öğrettiğini, toplumda kaynaşma ve sorumluluk duygularını arttırdığını söyledi. “Komşusu açken tok yatmadığı inancı bizi ayakta tutmaktadır” diyen Vali Balkanlıoğlu, bunun da Türkiye’de yaşayan insanları diri tutan, birlik ve beraberliği artıran değerler olduğunu kaydetti.
Bayram öncesinde yaşanan terör olaylarına değinen Balkanlıoğlu, “Terör olaylarını başımıza getirenlere Allah akıl fikir versin diyorum. Dünyada da ahrette de her türlü cezasını çeksinler. Biz etnik kökeni ne olursa olsun ayırt etmiyoruz. Müslüman’dır, aynı bayrağı, aynı ülkeyi, aynı toprakları paylaşıyoruz. Aramızdaki fitne ve fesat inşallah sona erer” dedi.
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, deprem ve terör olayları nedeni ile buruk bir bayram yaşandığını anımsatarak, “Anadolu’da yaşamanın bir bedeli var. 1071 yılında Anadolu’yu yurt edinen atalarımız daha sonrada Cumhuriyet’in temelini atmışlardır. Türk mührünü vurmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkes Türk’tür. Birbirimizden ayrı gayri değiliz. Doğulusu ile Batılısı ile yardıma koşuyoruz” şeklinde konuştu.
Bugünlerin birlik ve beraberlik günü olduğunu aktaran Yılmaz, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bizi biz yapan değerlerimizi korumak ve kollamak zorundayız. Milli ve manevi bayramlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Birlik ve beraberlik özde olmalıdır. Lafta olmayacağız. Gün birlik günüdür” diye konuştu.
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş da MHP Milletvekili Yılmaz gibi, Kurban Bayramı’nın buruk bir şekilde geçtiğini söyledi. Bin yıldan beri bu bayramın kutlandığını anımsatan Toptaş, bu bayramın kutlanmasına da ilelebet devam edileceğini kaydetti. İnsan aklının her türlü acıyı çözmeye yetecek güçte olduğunu belirten Toptaş, “Yeter ki ortak aklı birleştirelim, acıları bitirelim. Bayramın birleştirici, kardeşlik yönü çıkan bir gün olmasını, acısız kedersiz günler geçirmenizi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da deprem ve terör olayları nedeniyle bayramların buruk geçtiğini aktararak, şu ifadelere yer verdi: “Son günlerdeki terör ve deprem olayları üzerinde girilen bayramda bizi sevindiren tek şey milletimizin terör ve Van’a yardım konusunda birlik ve beraberlik içinde oluşudur. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın. Bayrağımızı, toprağımızı sevmemizi tekrar bizlere nasip etsin”.
Konuşmaların ardından il protokolü birbirleri ile tek tek bayramlaştı. Protokol bayramlaşması, Huzurevi, hastaneler ve emniyet müdürlüğü ziyaretinin ardından sona erdi.