TOKİ tarafından Mısri ve İmaret Camiilerinin etrafında gerçekleştirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesine değinen Bayram Sakartepe, adalet terazisinden şaşmadan yapılmasının doğru olacağını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe


TOKİ tarafından Mısri ve İmaret Camiilerinin etrafında gerçekleştirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesine değinen Bayram Sakartepe, adalet terazisinden şaşmadan yapılmasının doğru olacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Ticaret Politikaları Kurul Başkanı Selçuk Geyveli ve yardımcıları ile birlikte Afyonkarahisar’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, bir dizi ziyaret, inceleme ve toplantı gerçekleştirdi. 

MİLLETİN SORUNLARINA AKADEMİK ÇÖZÜMLER

İlk olarak parti binasında basın toplantısı düzenleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Güney beldesine geçen heyet burada seçimler için siyasi çalışma gerçekleştirdi. Sakartepe’nin Afyon temaslarında İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Dağhan, Cemal Karkı, İbrahim Köken, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Karatepe ile partililer hazır bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, basın toplantısında 20'ye yakın milli siyaset kurulları ile hem hükümetin icraatlarını takip ettiklerini hem de milletin beklentilerinin, problemlerinin nasıl çözüleceği noktasında akademik çalışmalar yaptıklarını ayrıca her alanda projeler geliştirdiklerini kaydetti. 

ZİNDE VE DİNAMİK BİR KADRO VAR

Yeniden Refah Partisi'nin 2 yıl içerisinde 81 ilde 926 ilçede kongrelerini yapıp örgütlenmesini tamamlandığını bildiren Bayram Sakartepe, Yeniden Refah Partisinin büyük kongresini 45 bin kişinin katılımıyla yapıp, 1 Ocak 2020 itibarıyla da seçime girme yeterliliğini almış yegane partilerden olduğunu dile getirdi. 

Genç ve dinamik bir teşkilat yapısına sahip olduklarını, üyelerin yaş ortalamasının 36 olduğunu vurgulayan Sakartepe, "Bu oran gösteriyor ki Türkiye'nin son derece zinde ve dinamik bir kadrosuna sahip bir partisi var. Genç bir kadroya sahibiz. 50 yıllık milli görüş geleneğimizi, tecrübelerimizi gençliğin dinamizmiyle harmanlıyoruz" dedi.

MİLLETİN SESİ OLMAK İÇİN YÖNÜMÜZÜ İKTİDARA ÇEVİRDİK

Üye sayısının 150 bin civarında Yargıtay sistemine işlendiğini kaydeden Sakartepe, "Yaklaşık 200 bin civarında da sisteme girilmeyi bekleyen üyemiz bulunmaktadır. Yani toplamda 300-350 bin civarında bir üye kaydımız mevcuttur. Bu da gösteriyor ki üye sayısı baz alındığında bile ilk 5'te bulunan bir siyasi partiyiz. Yeniden Refah Partisi olarak hiçbir ittifakın içerisinde değiliz. Milletin özellikle dertlerine, sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Milletin sesi olmak için yönümüzü iktidara çevirdik. Gölge kabinemizi kurduk. Şu anda 20'ye yakın milli siyaset kurullarımızla hem hükümetin icraatlarını takip ediyoruz hem de milletin beklentilerinin, problemlerinin nasıl çözüleceği noktasında akademik çalışmalar yaptırıyoruz" diye konuştu.

HÜKÜMETİN ALDIĞI KARAR YERİNDE

Afyonkarahisar’ın sorunlarına da değinen Bayram Sakartepe, Kentsel Dönüşüm Projesindeki mağduriyet ve patates üreticisinin sorunlarına vurgu yaptı. Patates üreticisinin ürettiği mahsulün elinde kaldığını söyleyen Sakartepe, 30-40 kuruşa alıcı bulamayan patatesin maliyetinin 2020 yılı için en az 90 kuruş olduğunu belirtti. Hükümetin üreticinin elinde kalan patatesleri yoksullara dağıtma kararının yerinde bir karar olduğunu da belirten Sakartepe, patates üreticisi ve özellikle çiftçilerin sorunlarının çözümü noktasında yoğun bir çalışma yaptıklarını, bununla ilgili önemli projeler ürettiklerini dile getirdi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAKKA HUKUKA RİAYET EDEREK YAPILMALI

TOKİ tarafından Mısri ve İmaret Camiilerinin etrafında gerçekleştirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesine de değinen Sakartepe, Kentsel Dönüşüm Projelerinin gereken yerlerde uygulanabileceğini ancak adalet terazisinden şaşmadan yapılmasının doğru olacağını söyledi. Vatandaşları mağdur etmeden hakka hukuka riayet ederek uygulanması gerektiğini savuna Sakartepe, Kentsel Dönüşümün Rantsal Dönüşüm haline getirilmemesi gerektiğini kaydetti. Sadece Afyonkarahisar’da değil, ülkenin birçok ilinde mağduriyet yaşandığını bildiklerini dile getiren Sakartepe, “Tüm Türkiye’de hakkaniyetli ve adaletli bir şekilde Kentsel Dönüşüm nasıl yapılır?” Bununla ilgili de çalışma yürüttüklerini, proje hazırladıklarını, gerekirse hükümetle paylaşabileceklerini bildirdi.

GÜNEY KASABASINDA SEÇİM ÇALIŞMASI

Basın toplantısının ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Daha sonra yeniden belde statüsüne kavuşan Güney kasabasında seçim çalışması yapıldı.