Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

AKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı ile akademisyenlerin de yer aldığı söyleşide Başsavcı Özel öğrencilere mesleki tecrübelerini aktardı. Hukuk fakültesi öğrencilerini meslektaş olarak gördüğünü dile getiren Özel, “Kafanızda var olan soru işaretlerini dilimizin döndüğü kadarıyla, 18 yıllık meslek hayatımızda edindiğimiz tecrübelerle birleştirerek gidermek istiyoruz. Yargı camiasında yaklaşık yüzde 40 civarında hâkim ve savcı arkadaşımız son 3-4 yıl içerisinde mesleğe başlayan, dinamizmi yüksek, taze bilgileri muhafaza eden kişiler. Benimle çalışan savcı arkadaşların yarısı da son 2 yıl içerisinde mesleğe başlayan arkadaşlarımız. Eminim ki AKÜ Hukuk Fakültesinden bu yıl mezun olacak 56 arkadaş, kendi tercihlerine göre sınavlara girdikten sonra belki yanımızda stajyer olarak başlayacaklar” dedi.

 

Öncelik iyi insan olmak

 

18 yıllık görev süresi boyunca 7 farklı ilde görev yaptığını ifade eden Özel öğrencilere tavsiyeler verdiği konuşmasında, “Gittiğim her yerde sadece adaletin tecili için mücadele etmeye başladık. Görev yaptığımız her yerde arkadaşlara hep şunu söyledim; iyi bir hâkim, savcı veya avukat olmadan önce iyi bir insan olmak, iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak temel hedeflerimizden birisi olması lazım. Önce insan olmanın gereğini yerine getirmemiz lazım. Biz hukukçular olarak vicdanımızın sesini dinleyerek, mevzuatımıza bağlı, vatanımıza ve milletimize âşık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmak zorundayız” diye konuştu.

 

Söyleşi, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.