Başmakçı’da vizyon projeler hayata geçmeye devam ediyor. Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü’nün bizzat takip ettiği ve yatırımcı bir firma tarafından yaptırılan Biyogaz tesisinin inşaat aşamasının sonuna gelindi.





Başmakçı ilçesinde önemli projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, Büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıklarının değerlendirileceği biyogaz tesisinin inşaatında sona gelindi. Tesis hayata geçtiğinde hem çevreyi koruyacak hem de organik gübre ve elektrik üretimiyle ilçeye ekonomik katkı sağlayacak. Ayrıca ilçe de önemli bir istihdam da sağlayacak.



“İlçe halkımıza hayırlı uğurlu olsun”



Firma yetkilisi ile tesiste incelemelerde bulunan Başkan Gönüllü, önümüzdeki ay içerisinde tavuk gübresinin alımına başlayacaklarını müjdeledi. Tarım ve hayvancılığı ile ön planda olan bir ilçe olduklarını dile getiren Başkan Gönüllü, “Biyogaz tesisini kurmak için uzun uğraşlar verdik.



Şuanda tesis tamamlanmak üzeredir. Bu tesis sayesinde büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıkları değerlendirilerek elektrik enerjisi elde edeceğiz. Hem çevreyi koruyacağız hemde ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamış olacağız.



Burada üretilen gübreden de vatandaşlarımız en iyi şekilde faydalanacak. Önümüzdeki ay içerisinde tavuk gübresinin alımına başlayacağız. Gaz üretimi ile birlikte oluşan ısının değerlendirilmesi için seracılık faaliyeti yapılacak. İlçemiz bu sayede ilave iş istihdamı sağlanacaktır. İlçe halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.