Başmakçı’da vizyon projeler hayata geçmeye devam ediyor. Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü’nün bizzat takip ettiği ve yatırımcı bir firma tarafından yaptırılan Biyogaz Tesisinin kurulumu için inşaat çalışmalarına başlanıldı.



Başmakçı ilçesinde vizyon projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü bir vizyon projeye daha imza atıyor. Büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıklarının değerlendirileceği biyogaz tesisinin yapım çalışmaları başladı. Biyogaz Tesisi hayata geçtiğinde hem çevreyi koruyacak hem de organik gübre ve elektrik üretimiyle ilçeye ekonomik katkı sağlayacak.

 

İlçe halkı Başkan Gönüllü’yü takdir ediyor

Biyogaz Tesisi’nin ilçeye kazandırılmasında büyük emek veren Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü’nün bu başarısı ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. Tarım ve hayvancılığı ile ön planda olan bir ilçe olduklarını dile getiren Başkan Gönüllü, “Biyogaz tesisini kurmak için uzun uğraşlar verdik. Şuanda tesisimiz kurulum aşamasındadır. Bu tesisimiz sayesinde büyükbaş ve kanatlı hayvan gübre atıkları değerlendirilerek elektrik enerjisi elde edeceğiz. Hem çevreyi koruyacağız hemde ilçe ekonomisine büyük katkı sağlamış olacağız. Burada üretilen gübreden de vatandaşlarımız en iyi şekilde faydalanacak. Aynı zamanda da İlçe halkımız için yeni bir istihdam yaratmış olacağız.  Biyogaz tesisimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Yatırımcı firmaya da teşekkür ederim" dedi. >>Yasin Ay