Önümüzde mahalli seçimler var. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bu seçimlerde aday değil. Başkan Çoban, salon sporlarına, özellikle basketbola çok büyük destek verdi, şehrin spora bakışını değiştirdi...

Şimdi çok değerli üç Başkan adayı var. Mehmet Zeybek, Mahmut Koçak, Fatih Çetinkaya...

Üç Başkan adayının da spora ilgilerini biliyoruz. Futbol maçlarına gidiyorlar, tribünlerde taraftarla birlikte maç seyrediyorlar. Afyonlu basketbolseverler, başkan adaylarını basketbol maçlarında da salonda görmek istiyor. Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde mücadele eden Afyon Belediyespor ile ilgili projelerini, ne yapmak istediklerini, desteklerini taraftar kendilerinden duymak istiyor. Afyon için son derece önemli olan basketbol takımına destekleri Başkan adayları için de son derece önemli, çünkü basketbol ülkemizde yükselen değer, iyi ve etkili bir tanıtım fırsatı...

Afyonkarahi̇sar yöneticilerinin de iş adamlarını harekete geçirerek kentte basketbol anlamında sinerji oluşturmasını istiyor taraftar.

Afyon Belediyespor Basketbol Kulübü yöneticilerinin kısıtlı imkanlar içinde gayretlerini, çabalarını, kulübü yaşatmak ve Süper Ligde varlığını sürdürmesi için ellerinden geleni yaptıklarını biliyoruz.

İş adamlarının da kaçak güreşmemesini, Afyon’dan kazanç sağlayan iş adamlarının da kentin gözde sporu ve takımına destek verip, taşın altına ellerini koymalarını, kulübü ve yöneticileri yalnız bırakmamalarını Afyon spor kamuoyu ivedilikle bekliyor.

Vakit geç değil... Yapılacak bir fedakarlıkla, küçük bir dokunuşla, el birliği ile, sinerji ile bu Afyon Belediyespor Basketbol, bu sene için sadece bir takımın düşeceği Süper Ligde tutunabilir. En azından bu dönem... Gelecek yıllar için ise daha güçlü, daha kapsamlı, daha profesyonel planlamalar elbette ki yapılabilir.

Biz Afyonhaber olarak, Afyon spor kamuoyunun ve basketbol taraftarının sesi olarak onlardan gelen serzenişleri, mesajları kamuoyuna iletiyoruz.

Afyon Belediyespor Basketbol Kulübü, buralara kolay gelmedi, kolay da vazgeçilmesin, gereği el birliği ile yapılsın. Bu kadar emeğe, çabaya yazık edilmesin, Afyonkarahisar halkı, çoluğuyla çocuğuyla basketbolu sevdi, bu sevgiyi, bu ilgiyi heba etmeyelim... Yükselen değer basketbolda en üst ligde mücadele etmek, Fenerbahçe, Galatasaray, Anadolu Efes, Beşiktaş, Tofaş  gibi devlerle aynı kategoride yer almak şehrimiz için büyük fırsat. Bu fırsatı kaçırmayalım, vazgeçmeyelim...

Son söz olarak taraftar; biz basketboldan ve takımımızdan vazgeçmeyiz diyor...