Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milletvekillerimiz ve Başkan Yardımcılarımızla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Milletvekillerimiz ve Başkan Yardımcılarımızla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti.

Ziyarette Bakan Kurum’a Kentsel Dönüşüm Projesindeki gelişmeleri aktaran Başkanımız, kendisini ilimize davet etti. Bakan Kurum’u en kısa sürede şehrimizde ağırlayacaklarını ifade eden Zeybek Başkan; bu ziyarette halkımızın projeye ilişkin detayları, ilk ağızdan dinleyeceğini söyledi.

 “VATANDAŞIMIN YANINDA OLDUĞUMU BAKANIMIZA BİZZAT İLETTİM”

        Bakan Kurum’a “Biz vatandaşımızın yanındayız” mesajını veren Başkan Mehmet Zeybek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın maddi durumlarından da bahsederek, kendisinden buna göre bir çözüm yolu bulmasını ve yardımcı olmasını istedi.  

“ÇÖZÜM KONUSUNDA CİDDİ TALİMATLARI VAR”

Görüşmenin çok olumlu geçtiğini aktaran Başkan Zeybek şöyle devam etti; “Sağolsun Bakanımız projeye olması gerekenin de üzerinde bir yakınlık gösterdi. Çözümle alakalı ciddi talimatları var. 25 Mayıs tarihinden önce şehrimize davet ettik. Projenin detaylarını anlatması yönünde Bakanımıza bir önerimiz oldu.  Sağ olsunlar uygun buldular. İnşallah en kısa sürede gelecekler” dedi.  

“BAKTIK OLMUYOR BIRAKIRIZ”

     Görüşmede Bakan Kurum’a “Baktık olmuyor, vatandaş istemiyor bırakmak da bir erdemliktir” diyen Başkan Zeybek, Bakan Kurum’un da “İnşallah en kısa sürede Afyonkarahisar’ı ziyaret edeceğim. Vatandaşlarımıza detayları  izah ederiz, uğraşırız, didiniriz ve projeler hazırlanır, halkımıza sunarız” dediğini söyledi.   

“KAT ARTIRIMINA MÜSAADE YOK”

       Kat artırımı ile ilgili talepleri de ilettiğini söyleyen Başkan Zeybek, “Görüşmede Bakanımıza projede kat artırımı yapılması yönünde bir talebimiz oldu. Cumhurbaşkanımızın kesin talimatının olduğunu ve zemin artı 5 kat üzerine müsaade etmediğini bizlerle paylaştı. Buranın imarı Anıtlar Kurulu’nun sorumluluk alanı içinde. Belediye olarak bizde karışamıyoruz. Tarihi dokunun kotunu geçemezsin. Üstelik mahallemiz içinde tarihi dokuyu da kapsayan bir alanda yer alıyor. Bu sebepten yeni yapılacak konutlar Mısri Camii’nin kubbesini geçemeyecek” dedi.

“EV KARŞILIĞI İMZA ATTIRDIĞIMIZ ASLA SÖZ KONUSU OLAMAZ”

         Projede ciddi bir bilgi kirliliğinin oluştuğunu hatırlatan Başkan Zeybek, “Maalesef ciddi bir bilgi kirliliği var. Herkes bir köşesinden tutuyor. Anladığı şekliyle izah etmeye çalışıyor.  Bazı kişiler vatandaşı germeye çalışıyorlar. Muhtarlarımızla biraraya geliyoruz, anlatıyoruz. Birileri de vatandaşlarımıza evleri karşılığında imza attırdığımızı iddia ediyor. Böyle bir durum asla söz konusu değil. Buna ne yetkimiz var, ne de gücümüz var, ne de vatandaşımızın mülkünü elinden almak gibi bir hakkımız var” şeklinde konuştu.  

“TÜRKİYE GENELİNDE 15 MİLYON KONUT RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMİŞ”

          Afyonkarahisar’ın da içinde bulunduğu Türkiye’de 15 milyon konutun riskli alan ilan edildiğini hatırlatan Başkanımız sözlerini şöyle tamamladı “Bu bölgeler arasında ilimizde yer alıyor. Mısri Mahallesi ve İmaret Camii civarı riskli alan ilan edilmiş. İnşallah bir afet olmaz, ama olası bir durum için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Bakanlığımız tedbir amaçlı kentsel dönüşümler gerçekleştiriliyor. İnşallah Afyonkarahisarımız için dönüşüm projesi hayırlı sonuçlara vesile olur.” dedi.