Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hizmete açılan “Melike Nur Melek Yüzler”  Down Kafe’yi ziyaret etti.





Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Down Sendromlulara sağlanan imkânların ilimizdeki eksikliğini gidermek amacıyla hizmete alınan Down Kafe’nin hizmete alınması konusundaki çalışmalarından dolayı Dernek Başkanı Fatma Mert’i tebrik etti.

Down sendromlu çocukların topluma kazandırılması ve istihdam edilmesi amacıyla “Sevgi Yolu” üzerinde hizmete giren ve şehrimizde ilk olan Down Kafe’nin ziyaret edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Zeybek, hemşehrilerimizi çay içmeye ve çocukların mutluluğuna ortak olmaya davet etti.





Afyonkarahisar Down Sendromu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Mert ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ederek, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Down Kafe’de 15 kişinin vardiyalı olarak çalıştığını söyleyen Fatma Mert, down sendromlu gençlerin istihdam edildiği kafeye vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

 Down Kafe’de çalışan gençleri henüz iş sahibi olmamış kişilerden seçtiklerini aktaran Fatma Mert,  onların toplumla kaynaşması, sosyalleşmesi anlamında büyük mesafe alacaklarına söyledi. Fatma Mert, “ Amacımız çocuklarımızın toplumun içine girmesi ve kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak. Aynı zamanda  içe kapanmış kişiliklerinden kurtulup gizli yeteneklerinin keşfetmek. Onları mutlu görünce bizlerde çok mutlu oluyoruz. İnsanları bu kafeye davet ediyoruz.” dedi.