Afyonkarahisar Belediyesi, çölyak hastası vatandaşlara, glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketi desteğinde bulunacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatlarıyla Afyon Belediyesi'nin öncülüğünde, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin katkılarıyla, glütensiz gıda temininde sıkıntı yaşayan çocuklara bundan böyle rutin olarak gıda paketi desteğinde bulunacak.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yollar Yeniden DüzenleniyorAfyonkarahisar'da Yollar Yeniden Düzenleniyor

Afyonkarahisar Belediyesi, çölyak hastası vatandaşlara, glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketi desteğinde bulunacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in talimatlarıyla Afyon Belediyesi'nin öncülüğünde, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin katkılarıyla, glütensiz gıda temininde sıkıntı yaşayan çocuklara bundan böyle rutin olarak gıda paketi desteğinde bulunacak.
 

Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından proje hakkında detaylı bilgilerin anlatıldığı bir toplantı organize edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, YÜNTAŞ Genel Müdürü Selim Arıcı ile çölyak hastası çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Afyonkarahisar genelinde çölyak tanısı konulmuş 80 çocuğun bulunduğu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, her konuda olduğu gibi sosyal sorumluluk gereği hasta olan çocuklarımıza da kucak açmanın önemine dikkat çekti. Çölyak hastası ailelere 'Emrinizdeyiz' mesajı veren Zeybek Başkan, gönüllere dokunmaya devam edeceklerini söyledi.  

YALNIZ DEĞİLSİNİZ, YANINIZDAYIZ

Afyonkarahisar Belediyesi olarak Çölyak hastası hemşerilerimizin ve ailelerimizin her zaman yanında  olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "AFSÜ Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Bükülmez hocamızla yapmış olduğumuz istişarede şehrimizde 80'e yakın çölyak hastamızın olduğunu öğrendik. Bu konuda Ayşegül hocamız ve YÜNTAŞ Genel Müdürümüz Selim Arıcı ortak bir çalışma yürüttü" dedi.

Çölyak hastası vatandaşlara glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketini belirli aralıklarla vereceklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "Beslenmelerinde ciddi sıkıntılar yaşayan çölyak hastası çocuklarımız ve ailelerine bir nebze de olsun katkıda bulunmak istedik. Bunu sürekli hale getirmek istiyoruz. Her üç ayda bir hazırladığımız paketleri ulaştırmayı kendimize hedef edindik. İnşallah bunu görevde kaldığımız süre boyunca devam ettirmek istiyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; yalnız değilsiniz, yanınızdayız. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKANIMIZ BİZZAT İLGİLENDİ

Projeye verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e teşekkür eden Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhöyük ise "Sağolsun Sayın Başkanımız, vatandaşlarımızı ilgilendiren her konuda duyarlı ve hassas olduğu gibi  bu konuda da, bizzat ilgi ve alaka göstererek, Çölyaklı çocuklarımızın ve  ailelerinin yaşamış oldukları sorunlara nasıl bir çözüm üretebiliriz onların hayatlarını nasıl kolaylaştırabiliriz diyerek yardım elini uzatmaya karar verdi" dedi.

AFSÜ Hastanesi yetkilileriyle ve çölyaklı çocuklarımızın aileleriyle bir dizi görüşme yaptıklarını söyleyen Müdür Demirhöyük şöyle konuştu; "Glutensiz gıda temininde zorluk  yaşadıkları  bilgisini Sayın Başkan Zeybek'e arz ettiğimizde , bizlere hemen  Glutensiz gıdalardan oluşan zengin bir gıda paketi  oluşturarak bizzat ailelere  ulaştırmamızı istemiştir. Kendisine projeye verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum." Toplantıda AFSÜ Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı  Prof. Dr. Ayşegül Bükülmez Çölyak Hastalığı hakkında katılımcılara bilgi verdi.