Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mahalle muhtarlarıyla her ay düzenli olarak yaptığı istişare toplantılarının dördüncüsü gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mahalle muhtarlarıyla her ay düzenli olarak yaptığı istişare toplantılarının dördüncüsü gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Başkan Yardımcıları Murat Öner ile Süleyman Karakuş ve birim müdürleri hazır bulundu.  Toplantı öncesi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, muhtarlarımıza kahvaltı ikram etti. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, mahalle muhtarları sırayla söz alarak mahallelerindeki sorunları anlattı. Muhtarları dikkatle dinleyen Başkan Mehmet Zeybek, iletilen bazı sorun ve talepleri anında çözerken, bazı sorunları da birim müdürlerine not aldırarak ilgilenmeleri yönünde talimat verdi.

 Kış aylarıyla birlikte Belediyemizin gerek şehir içinde gerekse mahallelerde yaşanacak aksaklıklara yönelik her türlü hazırlığı yaptığını kaydeden Başkan Zeybek, şehrimizin muhtelif bölgelerinde devam eden yol düzenleme çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Zeybek, “TEDAŞ’ın  bu yıl ilimizdeki havai hatların yer altına alınması konusunda 45 milyonluk bir yatırımı vardı. Kendileriyle yaptığımız görüşmede bu çalışmaya öncelikle kenar mahallelerden başlanmasını daha sonra merkeze girilmesi gerektiğini söylemiştik. Çalışmada epey mesafe kat ettiler. Bizlerde Belediye olarak kazılar sonunda yolların tamiratını süratle gerçekleştiriyoruz.  Bunun yanı sıra Yarenler Mahallesinde içme suyu hatlarında bir problem vardı. Ekiplerimiz burada çalışmalarını tamamladıktan sonra bahar aylarının girmesiyle mahallemizin yollarını tamamen yenileyeceğiz. Eşrefpaşa ve Fatih Mahallelerimizdeki su problemini büyük ölçüde giderdik. Yine burada yol problemini giderdik.  Çakır Mahallemizde ve Yine Burmalı Mahallemizdeki ‘Tekel Yokuşu’ olarak bilinen yolda düzenleme çalışmaları devam ediyor” dedi.

Geleneksel hale getirdiği Cuma ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin taleplerini dinlemeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Zeybek, “Tek gayemiz, Afyonkarahisar’a hizmet etmek. Sizler Belediyenin gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı, mesafesindesiniz. Sizden gelen talepler bizim için baş tacıdır. Aynı anda tüm mahallelerimize ulaşma durumumuz belki olmayabiliyor. Ancak sizlerden gelen talepleri en kısa sürede ekiplerimizle birlikte yerine getirmeye gayret ediyoruz.  Amacımız Afyonkarahisar’ı bir adım daha ileri nasıl götürebiliriz. Mahallelerdeki sorunların çözümü konusunda sizlerin görüş ve önerileri bizler için çok önemli.” dedi.

Başkan Zeybek, poşetli çöp toplama sisteminden gelen şikâyetler çöplerin tekrar konteynırlarda toplanacağını söyledi.  Başkan Zeybek ilk etapta 800 adet konteynerı muhtarların talepleri doğrultusunda mahallelere yerleştirileceğini söyledi.

Sokak köpekleriyle ilgili kendisine yöneltilen soruları da bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,  “Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Hayvan Bakımevimiz, tasarımından, hayvanların sağlık tarama ve barınma ihtiyaçlarına kadar modern üniteleri, sosyal alanlara ayrılmış bölümleri ve son teknoloji ile donatılmış ekipmanlarıyla Türkiye'ye örnektir. Sokak hayvanlarımız burada rehabilite edilip kısırlaştırıldıktan sonra kayıt altına alınıp, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 6. Maddesi gereğince alındıkları yere bırakılıyorlar” dedi. Barınakta yer alan köpeklerin bakımlarının titizlikle yapıldığına dikkat çeken Başkan Zeybek, sabahları köpeklere hazır mama verildiğini öğle ve akşam öğünlerinin ise gerek Belediyemiz yemekhanesi gerekse termal otellerden gelen yemekler verildiğini aktardı. Başkan Zeybek,  hamile ve  yavru köpeklere ise ara öğün verildiğini kaydetti. 

 Toplantıya katılarak hizmet noktasında vatandaşla Belediyemiz arasında köprü görevi gören muhtarlara teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu toplantıların verimli sonuçlar doğurduğunu belirterek, istişareye büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.