Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,  lezzet tutkunlarını bir araya getiren 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen “MARKA ŞEHİR; UNESCO GASTRONOMİ AFYON” söyleşisine katıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,  lezzet tutkunlarını bir araya getiren 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali kapsamında düzenlenen “MARKA ŞEHİR; UNESCO GASTRONOMİ AFYON” söyleşisine katıldı.


Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiye Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Gıda Yöresel Ürünler Kooperatifleştirme Müdürü Mehmet Ünlü konuk olarak katıldı

“HER GİTTİĞİMİZ YERDEN TEŞEKKÜR MEKTUPLARI ALDIK”
Dünyada Unesco tarafından tescillenmiş 36 gastronomi şehri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek. Türkiye de ise Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar var. 31 Ekim 2019 tarihinde Unesco tarafından yaratıcı şehirler ağına alındık. Aşçılara Derneğimiz, üniversitede yer gastronomi hocalarımız, Zafer Kalkınma Ajansı ve sivil toplum örgütlerinden oluşan bir komisyon oluşturuldu. Çeşitli illerimizde düzenlenen fuarlara onur konuğu olarak davet edildik. Yöresel ürünlerimizi bu fuarlarda tanıtma imkânı bulduk. Her gittiğimiz ilden yöresel lezzetlerimizi tanıttığımız için teşekkür mektupları aldık.” dedi.

“GURURLUYUZ”
Festivale ilginin büyük olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Yaklaşık bir buçuk yıldır tüm dünya olduğu gibi ülkemizde covid-19 mücadele ediyor. Temmuz ayında başlayan rahatlamayla birlikte arkadaşlarımız bu festivali gerçekleştirelim istediler. Ciddi bir çalışma neticesi Unesco tarafından ilimizde üçüncüsü turizm ve gastronomi festivali olarak bugün itibariyle başladık. Gerçekten açılışta da gördüğümüz kadarıyla müthiş katılım var. Dünyanın bazı ülkelerinde ve çeşitli illerimizden şefler aramızda büyükelçiler aramızda buda bizi Afyon olarak gerçekten gururlandırıyor” dedi.

“TANITIM İÇİN BÜYÜK ÇABA SARFEDİYORUZ”
Afyonkarahisar’ın tanıtımı adına büyük çaba içinde olduklarını ifade eden Başkan Zeybek söyleşinin son bölümündü şu ifadelere yer verdi; “Afyonumuzun lezzetlerini tatlarını ön plana çıkarmak için var gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Arkadaşlarımız yöresel ürünler üreten firmalarımız ve lokantalarımız hijyen kurallarına ön planda tutmalarını tavsiye ettiler. Şehrimizde faaliyet gösteren firmaları kurallara birebir uymalarından dolayı ben hepsini tebrik ediyorum” dedi.