Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygının, verilen hak ve sorumluluklarla ölçüldüğünü belirten Başkan Zeybek , ülkemizin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadınının, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusu olduğunu söyledi.

Türk kadınının, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın merkezinde yer aldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, sadece ev hayatında değil iş hayatında ve sosyal hayatta da kendini ispat etmiş olan kadınlarımızın Cumhuriyetimizin kuruluşunda da önemli misyon üstlendiğini ifade etti.

“ÜLKEMİZDE DE KADINLARIMIZA HAK ETTİĞİ DEĞER HER ZAMAN VERİLMİŞTİR”

Başkanı Zeybek, Türk Kadınının bağımsızlığa giden yolda cephede ve cephe gerisinde destansı bir mücadele vererek erkekler ile beraber omuz omuz etkin görevler aldığına dikkat çekti. Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadınlarımızın bir ana olarak, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dâhilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Bugün bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin en büyük güvencemizdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Ülkemizin bugünkü konuma gelmesinde şüphesiz kadınlarımızın emeği büyüktür.

Bu nedenle çocukluğumuzdan itibaren ilk öğretmen olarak yaşamımızda rol alan kadınlarımızın eğitilmesi için geleceğimizin anne adayı olan kız çocuklarımızın okutulması önem arz etmektedir. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, kadınlarımızın hedefi daima gelişim, değişim ve ilerleme olmalıdır.

Hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda devletimizin yaptığı yasal düzenlemelerin yanı sıra tüm bireylerin de cinsiyet ayrımcılığına ve kadına şiddete karşı mücadele etmesi büyük öneme sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ Hadisi Şerifine istinaden kadınlarımıza hak ettiği değerin her alanda verilmesini diliyor, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”