Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'nin Afyonkarahisar’a, Türkiye'ye ve tüm insanlığa esenlik, sağlık ve huzur getirmesini dileyen Başkan Zeybek, rahmet ve mağfiret dolu mübarek Berat Kandili'ni idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'nin Afyonkarahisar’a, Türkiye'ye ve tüm insanlığa esenlik, sağlık ve huzur getirmesini dileyen Başkan Zeybek, rahmet ve mağfiret dolu mübarek Berat Kandili'ni idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.
 

        Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak, dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi severek, birlikte yaşamanın yolu, hoşgörü, doğru ve gerçek anlayış, sabır, bütünlük, dostluk, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. 

          Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, dinimizin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkânı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenâb-ı Hakka içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O'ndan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş gerekir.

              Bu fırsat kapısının açıldığı manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanan acılara çare olması, çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere şifa olması dileklerimle Afyonkarahisar'lı hemşehrilerimin ve tüm İslâm Âleminin Berat Kandili’ni kutluyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin affına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.