Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 

Başkan Mehmet Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran, farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir çocuk bayramı olduğunu belirtti.  Demokratik hayatın temellerinin atıldığı ve milletimizin bağımsız yaşama iradesinin bütün dünyaya ilan edildiği 23 Nisan 1920 tarihinin, ülkemiz için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek, unutulmaz zaferler ve kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin, çocuğundan gencine ve yaşlısına kadar her Türk vatandaşına gurur verdiğini kaydetti. Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi: Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM,  milli mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ve nihayetinde Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin en önemli adımlardan biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir.

Sevgili Çocuklar;

Ülke olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 101’inci yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Şanlı tarihimizle ve bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden ecdadımızla ne kadar övünsek ve onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Zira gazi meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Dolayısıyla 23 Nisan, bu milletin önemli günlerinden birisi olmasının yanında istikbalimizin meşalesi çocuklar için de çok büyük anlamlar taşımaktadır. Yarınlarımızın varisi çocuklarımıza armağan edilen bu tarihi günle, millet iradesinin ve geleceğimizin her şeyin üzerinde tutulduğu açıkça vurgulanmıştır. Bugün bizlere düşen ise, ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımızı ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmektir. Bu bağlamda Afyonkarahisar Belediyesi olarak; kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençlerin yetişmesi için yeni projeler üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. 


Bu duygu ve düşüncelerle;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız uğruna gözünü kırpmadan şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum.