Otistik engelli Hayrunnisa Çal’ın ailesiyle birlikte taksici esnafı ile yaşadığı olayın ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek harekete geçti.

Tüm engelli bireylere olduğu gibi Hayrunnisa’ya da sahip çıkan Zeybek Başkan, Hayrunnisa’yı evinde ziyaret etmesi için Zabıta Müdürü Taner Çelik ve ekibini görevlendirdi.

           Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 8 yaşındaki otistik engelli kızına pijama almak için mağaza yakınına aracını park eden aileye taksici esnafı tarafından sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla olay yerinde korkarak krize giren Hayrunnisa Çal’ın gönlünü aldı.Üzücü olayın ardından Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla Çal Ailesi’ni ziyaret eden Zabıta Müdürümüz Taner Çelik ve ekibi, Hayrunnisa ile yakından ilgilenerek olayın takipçisi olduklarını ifade etti.  

          Aileye Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in selamlarını ileten Zabıta Müdürü Taner Çelik, yaşanan hadiseden duydukları üzüntüyü dile getirdi.Başkanımızın her zaman ailenin yanında olduğunu kaydeden Taner Çelik, “Sağolsun Sayın Başkanımız hadiseyi duyar duymaz bizden konunun araştırılmasını ve Hayrunnisa kızımıza her türlü desteğin verilmesini istedi. Bizlerde Zabıta teşkilatı ve Afyonkarahisar Otizm Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas ile birlikte ailemizi ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu ilettik. Bu vesileyle ailemize ve kızımız Hayrunnisa’ya bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletir, her daim yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz” dedi.Hayrunnisa’nın Mehmet Ali Çal ise duyarlılığından dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.