İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları dolayısıyla Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek olmak amacıyla İstanbul’da giden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, çeşitli temaslarda bulundu.

 

Afyonkarahisar Milletvekilleri ile birlikte İstanbul’da yaşayan Afyonlu hemşehrilerimizle buluşan Başkan Zeybek, İstanbul seçimlerinin ülkemiz için olduğu kadar İstanbul’da yaşayan Afyonkarahisarlılar için de büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

 

“BİZLERİ BAĞRINIZA BASTINIZ”

Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ortak platform oluşturarak düzenledikleri kahvaltıya katılan Başkan Zeybek ve Milletvekillerine İstanbul’un her semtinden katılan vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Gurbette yaşayan Afyonlu hemşerilerimiz, Afyonkarahisar yerel yöneticilerini ve bürokratları her zaman yanlarında görmek istediklerini belirttiler.

 

Çengelköy Mehmet Çakır Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya bine yakın Afyonlu hemşerimiz katılırken açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İstanbul da bulunduğu süre boyuncu, gece gündüz demeden tüm Afyonlu derneklerini ziyaret ederek hemşerilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zeybek; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde adayımız Binali Yıldırım’ın çalışmalarına katkıda bulunmak istedik. Hangi derneği ve hangi vatandaşımızı ziyaret etsek bize gönüllerini açtılar. Bu anlamda tüm hemşerilerime selam ve muhabbetlerimi sunarım. İstanbul seçimleri ülkemiz için önemli olduğu kadar İstanbul’da yaşayan siz kıymetli hemşerilerim içinde bir o kadar önemlidir. Sizlerle birlikte bu seçimi başarıyla atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bizleri bağrına basarak yakın ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada İstanbul’daki hemşerilerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Bu toplantıya emek harcayan ve katılımlarıyla bize destek olan tüm hemşerilerimden Allah razı olsun” dedi.

 

“YATIRIMLARLA İSTANBUL’U ŞAHA KALDIRDIK”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ise ‘eski İstanbul’u devir aldıkları dönemden bahsederek çöp yığınları ve akmayan çeşmelerden söz etti. “AK Parti geldi, sorunlar bitti” diyen Eroğlu; “O dönemleri yaşayanlar bilir, İstanbul sokakları çöp yığınlarından geçilmiyordu. Göreve geldiğimizde İstanbul’un 60 günlük suyu vardı. Bankalar İSKİ gibi bir kuruma çek karnesi dahi vermiyorlardı. Nerden nereye geldik. İtibarı olmayan bir İSKİ den itibari olan bir kurum haline geldik. Elbette bunlar kolay olmadı. Ama Allah’ın izniyle başardık. Bir Afyonkarahisarlı olarak İstanbul’u yatırımlarla şaha kaldırdık. Bundan sonrada siz hemşerilerimin desteği ile bunu başarmaya devam edeceğiz. Bu toplantıyı düzenleyen ve emek harcayan herkese teşekkür ederim’ dedi.

 

BİNALİ YILDIRIM TELEFONLA KATILDI

Veysel Eroğlu konuşması sırasında İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı telefonla arayarak vatandaşlara hitap etmesini sağladı. Telefondan Afyon’lu hemşerilerimize seslenen Binali Yıldırım, Afyonkarahisarımızın kadim bir kent olduğunu, AK Parti’nin bu şehirde kurulduğunu ve Afyonkarahisarlıların kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını, bundan sonrada yalnız bırakmayacağını söyleyerek düzenlenen toplantıya gelen herkese teşekkür etti.

 

Toplantıya Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar eski Milletvekili Halil Aydoğan, Afyonkarahisar Üsküdar Afyonlular Platform Başkanı Ali Rıza Şenbabaoğlu, partililer, İlçe Belediye Başkanları, İstanbul’da bulunan denek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.