Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısı Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

       Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısı Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında yapıldı.

Toplam 32 maddenin görüşüldüğü toplantı öncesi Başkanımız Mehmet Zeybek geride bıraktığımız ay içerisinde yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında meclisi bilgilendirdi.

TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLADI

Başkanımız Mehmet Zeybek toplantı öncesi alınacak kararların Afyonkarahisar’a hayırlı olması temennisinde bulundu. Gündem maddeleri görüşmesi öncesinde bilgilendirme konuşması yapan Başkanımız Mehmet Zeybek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de hayırlı olmasını diledi. Zeybek Başkan; “Tabi ülke olarak zor bir seçim dönemi yaşadık neredeyse hemen hemen her partiden arkadaşımız sahadaydı. En büyük sevincimiz, kazasız belasız olaysız bir seçimi atlatmış olmamız. Tabi 14 Mayıs'ta geniş katılımlı bir hem Cumhurbaşkanlığı hem Milletvekilliği seçimi yapıldı. Seçilen arkadaşlara, milletvekillerimize ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yine 28 Mayıs’ta da 2’inci tur olan Cumhurbaşkanlığı seçimimizi hep birlikte yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Halkımızın tercihi Sayın Cumhurbaşkanımızdan yana oldu. Ben buradan oy veren vermeyen tüm afyonlu hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Vatandaşlık görevlerini bir hakkın yerine getirdiler. Ciddi bir katılımdı. Yani dünyaya örnek olacak bir seçimi, bir katılımı millet olarak gerçekleştirdik. Yolu açık olsun diyorum. Hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Ülkemizin menfaatine, insanımızın menfaatine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne hizmet etmekte, Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum. Tabi seçim dönemi geldi ve geçti. Bundan sonra bir olma, beraber olma, beraberce ülkemize, ilimize hizmet etme dönemimiz. Yani kırıcı şeyler olmadı. Bazı yerlerde gördük ama elhamdülillah Afyon’da o hususta sağduyu hâkimdi, kavga gürültü olmadı. Yani bu seçimden sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yeni bir döneme yani Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ikinci bir yüzyıla başlamış olduk. Ülkemizin önü açık olsun, yapılacak yatırımlar, hizmetler, halkımıza hayırlı mübarek olsun diyorum.”

CELAL KETENCİOĞLU 2. İTFAİYE İSTASYONU

“Ali İhsan Paşa Mahallemizde ikinci bir itfaiye aktarma istasyonu yaptık. Aşağı yukarı 300 metrekarelik bir inşaat alanı var. Tabii Afyon genişledi. Geniş bir coğrafyaya geniş bir alanı oturuyor. En azından o bölgelerdeki insanlarımıza daha hızlı hizmet edebilme açısından böyle bir istasyonu tamamladık inşallah. El birliği onun da açılışını gerçekleştireceğiz.”

GASTRONOMİ SOKAĞI ÇALIŞMALARI

“Yine Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Bakanlığına bağlı il kontrol laboratuvarımız vardı. Bizim tarihi konakların olduğu yerde beş veya altı katlıydı. Burası ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Tarım Bakanlığında yapmış olduğumuz uzun uğraşlar neticesi arazisin aldık. Burasını sizler de biliyorsunuz Gastronomi Sokağı yapalım diye bir proje geliştirdik. Bu projeyi Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırladık. Bunu gastronomi şehirleri içerisinde müstakil gastronomi sokağı olan tek iliz. Tamamlandığında bizim tarihi dokuya uygun, burada bizim tescilli ürünlerimizin hem imal edilip hem pazarlanabileceği bir alan. Yani o tarihi dokuyu ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin damak lezzetlerimizin üretimini hem müşahede edecek görecek hem de satın alabilecek. İnşallah bunu da bu yaz itibariyle hizmete alacağız.”

RAHVAN AT PİSTİ ÇALIŞMALARI

“Uydukent bölgemizde Ertuğrul Gazi Mahallemizde hazineden almış olduğumuz 600 bin metrekarelik bir alanda Rahvan at pisti olarak Rahvan At Federasyon Başkanından aldığımız standart ölçülere göre ihalesini yaptık. Yüzde seksen seviyesine geldi. Yağışlardan dolayı çalışmalar aksadı ama nalbanthane, sosyal mekânlar ve 540 kişilik tribünün olduğu alanda inşaatlar bitmek üzere. Açılışını yapıp burada Türkiye Şampiyonasının olmasını istiyoruz. Federasyon Başkanı, Türkiye Şampiyonasını Afyon’a vereceklerini ifade ettiler. İnşallah onu da spor şehri olan Afyonumuza böyle bir tesis kazandırmış olacağız.”

AVRUPA MOTOKROS ŞAMPİYONASI

“Yine geçtiğimiz günlerde Avrupa ve Balkan Motokros şampiyonasını ilimizde gerçekleştirdik. Avrupa ve Balkanlardan altı ülkeden 185 sporcu katıldı. Afyon'daki bizim motokros alanımız dünyanın en iyi pisti ve en iyi padok ödülüne sahip. Bu özelliklerden dolayı Afyon’u çok tercih ediyorlar. Yarışlar bitti, ödülleri verildi. Özellikle yurtdışından bile bu motor sporu ile uğraşan insanlar çalışmak için dahi olsa Afyon’u tercih ettiklerini ifade ettiler.”

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANLAR

“Müze binamız vardı. Müze, yeni yerine taşındığı için eski binayı teslim aldık. Biz Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurumla ziyaret ettiğimizde burasının ne olduğunu, akıbetinin ne olduğunu sorduğunda burasının yeni müzenin yapımı karşılığı satıldığını ifade ettiğimizde bana söylediğini sizler de biliyorsunuz. Burada yapılaşmaya müsaade etme, bu yeşil dokuyu bozdurma demişti. Meclis kararıyla burayı yeşil alan ilan ettik. Hepinize teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde buranın devir teslimini aldık. Tabii içindeki arkeolojik eserler yeni müziğe taşındıktan sonra burası boşaltılmıştı. Arkadaşlarımız bir proje çalışması yapıyorlar. Mevcut binayı muhafaza ederek içine millet kıraathanesi, çocuk kütüphanesi yapacağız. Yeşil dokuyu daha güzel hale getirerek halkımızın kullanımına açmayı düşünüyoruz. Yani kültürel faaliyetlerde kullanabileceğimiz bir mekânı yine Afyon’a tekrar kazandırmış olacağız. Orada yapılaşmaya hiç müsaade etmedik, etmeyeceğiz.”

EĞİTİME DESTEK ÇALIŞMALARI

“Bundan sonra yine eğitime destek projelerimizden TEKNOFEST'e katılan okullarımız vardı. Öğrencilerimiz vardı. Bizden yardım talep ettiler. Onlara her türlü teknik desteği sunduk, derece yaptıklarını ifade ettiler. Yine Anadolu lisemizin birisi matematik atölyesi kurulmasını talep etti. Belediye olarak okulumuza matematik atölyesini kazandırmış olduk. Milli Eğitim İl Müdürümüzle birlikte açılışını gerçekleştirdik. Gerçekten birbirinden enteresan buluş yapan gençlerimiz var. Burada bunları gördükçe de eğitime ne tür destek verirsek helali hoş olsun diyoruz.”

YERLİ VE MİLLİ ARAÇ TOGG’U BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIK

“14 Mayıs seçimlerinden sonra Devlet malzeme ofisinden bizi aradılar. Belediyelere ücreti mukabil TOGG aracı verebileceklerini ifade ettiler. Devlet Malzeme Ofisinden elektrikli yerli üretim Milli gururumuz olan TOGG’u aldık. Çevre hizmetleri birliğimiz kanalıyla aldık.”

AKDEĞİRMEN BARAJINDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

“Kışın ülke olarak çok kurak bir kış geçirdik. Kar yağışı yoktu, su kaynaklarımız neredeyse dibe vurmuştu. Ondan dolayı tasarruf tedbirleri uygulamaya başlamıştık. Ama gerçekten hemen hemen ülkenin her tarafında ciddi yağışlar oldu. Akdeğirmen barajında yüzde 10 seviyesinde olan suyumuz şu anda herhalde yüzde 27,5 seviyesine ulaştı. Yazı, kuyulardan aldığımız ve barajdan çektiğimiz suyla inşallah sıkıntı yaşamadan atlatmış olacağız. Meteorolojiden aldığımız rapora göre geçtiğimiz günlerde metrekareye 46 kilogram yağmurun düştüğü belirtildi. 25 kilogramdan sonrası afet olarak nitelendiriliyor. O gün Ataköy'de ciddi bir sel vardı. Gene Cumhuriyet’e varan tesislerin olduğu yerde yol trafiğe kapandı. Yani küçük araçların geçişine müsaade edilmedi. Eşref Paşa'da Ataköy'de Fatih’te, M. Fevzi Çakmak, Kanlıca mahallelerinde de geçen yağışta evlere su giren vatandaşlarımız vardı. Tabi 46 kilogram olunca, AFAD bunların zararlarını rapor düzenleyerek tazmin ediyor. Yani hiçbir vatandaşımız hiçbir hemşerimiz mağdur edilmiyor. Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt mahallelerinde yapmış olduğumuz yağmur suyu hattından dolayı su baskınları yaşanmadı. Önümüzdeki hafta pazartesinden itibaren yağışların biraz azalacağı yönünde bir haber var. Yol asfalt çalışmalarına gireceğiz.”

BABA ÇOCUK KAMPI VE DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI YAPILACAK

Bir önceki toplantıya ait Meclis toplantısı tutanak özetinin oylanması ardından gündem maddeleri görüşüldü. 32 maddenin görüşüldüğü toplantıda,  16-17-18 Haziran’da Baba Çocuk Kampı ve Dünya Motokros Şampiyonasının Afyonkarahisar Motorsporları Merkezinde yapılması oy birliği ile kabul edildi. Komisyonlardan gelen raporların da görüşüldüğü Meclis toplantısının Temmuz ayı toplantısı 5 Temmuz Çarşamba günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek.