Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında 5 binden fazla insanın katıldığı 57. Alay Vefa Yürüyüşü programının ardından 18 Mart 2019 Pazartesi günü Çanakkale Destanı’nın 104. Yılı anısına Emirdağlı hanımefendilerin çoğunluğunu oluşturduğu 1461 kişiyi kapsayan 30 otobüslük kafile , Çanakkale’yi ziyaret etmek üzere ilçemiz Otogar binası önünden uğurlandı. Başkan Kargın, yolculuk öncesinde bütün otobüsleri ziyaret ederek kadınlara ve gençlere hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

Sabah saatlerine doğru Çanakkale’ye intikal eden Emirdağlı hanımefendiler ve gençler , rehberler eşliğinde bundan 104 yıl önce Çanakkale’de düşmana karşı verilen amansız mücadeleye yerinde tanıklık etmeye başladılar. 1461 kişilik kafile Çanakkale’de şehitlikleri,savaş alanlarını,müzeleri,cepheleri , Çanakkale Boğazını ,Şehitler Anıtı’nı,müzeleri ,tahihi ve önemli mekanları yerinde ziyaret ettiler.Kafile, aynı zamanda Çanakkale’de sadece 18 Mart günü gerçekleştirilen Solo Türk gösterilerine şahitlik ettiler. Emirdağlı hanımefendiler Çanakkale Şehitliklerini gezerken duygu dolu anlar yaşarken şehitlerimizin ruhları için dualar ettiler. HANIMEFENDİLERDEN BAŞKAN KARGIN'A TEŞEKKÜR Şehitlikleri hayranlıkla ve ilgiyle takip eden Emirdağlı hanımefendiler , Çanakkale Destanı’nın 104. Yılında asırlar boyunca unutulmayacak ve tarihin dönülmez noktası özeliğini taşıyan yerleri ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ifade ederken, kendilerine bu imkanı sağladıkları için Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN ve yetkililere teşekkürleri ilettiler. Çanakkale’yi ilk defa ziyaret edecek olan hanımefendilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. Emirdağlı hanımefendilere ziyaret boyunca Emirdağ Belediyesi görevli personelleri eşlik etti.Çanakkale ziyaretinin tamamlanmasının ardından 19 Mart 2019/Salı günü Çanakkale’den hareket eden kafile 20 Mart 2019/Çarşamba sabah saatlerine yakın Emirdağ’a ulaştı.

BAŞKAN KARGIN:''HANIMEFENDİLERİMİZİN EMİRDAĞ BELEDİYESİNE GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEVECCÜH SORUMLULUĞUMUZU DAHA DA ARTTIRIR''

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN konuyla alakalı yapmış açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.''Çanakkale Zaferi'nin 104. yılına özel binlerce kişinin atıldığı 57.Alay Vefa Yürüyüşü etkinliğimizin ardından ,Emirdağlı kadınlarımızı bu kahramanlığın ve destanın muhteviyatını yerinde yaşamaları için böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmeyi uygun gördük.Öncelikle yol boyunca kazasız ve belasız Emirdağ'a ulaştıkları için Cenab-ı Allah' şükürler olsun.Emirdağlı hanımefendilerimizin düzenlemiş olduğumuz organizasyonlara yoğun ilgi göstermesinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum.Onların ilgisi ve özverisi bizim sorumluluğumuzu daha da artıracaktır.’’ Dedi.