Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, “Ben Dinar’ı, Dinarlıyı çok seviyorum. Halkımın talep ve temayülünü önemsiyorum. Dinar halkına hizmetin Hakk’a hizmet olduğuna inanıyorum, Allah utandırmasın…” Dedi ve son noktayı koydu. “Halkımın hizmetindeyim, İYİ PARTİ DİNAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIM.”



İYİ Parti Dinar ilçe Teşkilatı Başkan Saffet Acar’a ziyarette bulundu.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Raif Öztürk:“Sayın Belediye Başkanım, İyi partinin Yeni Yönetim Kurulu olarak; Partimizin Belediye Başkanının yanında olmak, nezaket ziyaretinde bulunmaktan son derece bahtiyarız. Buraya gelişimizin iki önemli nedeni var; ilki İYİ Partinin Belediye Başkanı olarak size nezaket ziyaretinde bulunmak ve hizmetleriniz için, Partimizi temsil ettiğiniz için teşekkür etmektir. Öncelikle Yeni Yönetimin Kurulumuz adına Genel Merkez Yetkililerimize, İl Başkanımıza ve şahsınıza bize duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederim. Kuruluşumuzu tamamladık, teşkilat binamızı açtık, ilk toplantımızı büyük bir katılımla bugün yaptık. Yürüyeceğimiz yolu, ilkelerimizi ve ülkülerimizi birbirimizle paylaştık. Hedefimiz toplumumuzun tamamını kucaklamaktır, hiçbir hemşehrimizi ötelemeden kucaklayacağız. Dinar’ın, Ülkemizin daha iyi olması için üzerimize düşeni sabır, hoşgörü ve fedakârlıkla yapacağız.”

Burada oluşumuzun ikinci sebebi halkımızın duygularına tercüman olmaktır. İYİ Parti Mensuplarının vazgeçemeyeceği ilkeleri vardır. Samimiyet, fedakârlık bizim vazgeçemeyeceğimiz ilkelerimizdir. Bir de sevdamız var; bizi bir araya getiren bir sevdamız var. Bu sevda Türkiye Sevdası’dır, bu sevda Dinar Sevdasıdır. Biz beş bin yıllık bir milletiz. Adımızdan da, andımızdan da, milli ne de manevi değerlerimizden de vazgeçemeyiz. Halkımıza, Dinarımıza hizmet şiarımız… Halkımızın huzuru güveni, kardeşliği için; her şeyin en iyisine layık olan halkımıza hizmet için; toprak gönüllü, Dinar sevdalısı başkanımızla övünüyoruz. Sokakta bize başkanınız kim diye sormuyorlar, “Saffet Başkan Başkanlığını ne zaman açıklıyor”, diye soruyorlar. Zaman daraldı, adaylık süreci Cuma günü bitiyor. Biz bugün Saffet Acar “İYİ PARTİ DİNAR Teşkilatının adayıdır” diye teklif kararımızı, karar altına aldık.  Başka isim düşünmedik, hiç böyle bir şeyi gündeme almadık. Kırk dört kişilik yönetim kurulumuz, Bayanlar Meclisimiz, Gençlik kollarımız, Danışma Meclisimiz, Delegelerimiz, hepsinden ötesi Dinar halkı bu kararın arkasındadır ve bu karar onların duygularının ifadesidir. Daha İYİ bir Dinar için arz ederiz. Daha İYİ bir TÜRKİYE için kabul buyurmanızı ve hizmetlerinizi tamamlamanızı, talep ediyoruz. Allah utandırmasın… Bizimle olan, bize destek veren her vatandaşımıza, partilimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum,” dedi.



İlçe Başkanının konuşmasından sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Saffet ACAR şunları söyledi…

 

10 YIL İÇERİSİNDE 10 GÜN İZİN KULLANMADIM

 

9 Mart 2009 tarihinde ilk defa belediye başkanlığı seçimlerinde değerli gönül dostlarımızın Dinarlı dostlarımızın sevenlerimizin oylarıyla belediyeyi aldık. 5 yılımızı çok başarılı bir şekilde yine birlik ve beraberlik içerisinde geçirdik. 30 Mart 2014 seçimlerinde siz değerli dostlarımız yine Dinar’da özverili gönül dostlarımızın sayesinde oylarımızı artırarak birinci defa yüzde 51 ikinci defa yüzde 60 oyla ikinci kez belediyeyi kazandık. Tabi ikinci dönemimizi bitirmemize şurada 3 veya 3 buçuk ay kaldı. Bu zamana kadar gerçekten çok iyi şeyler yapmaya gayret gösterdik. 10 yıl içerisinde 10 gün izin kullanmadım. Hergün sabah ezanında kalktım, gece yarısına kadar acaba Dinarıma, ilçeme ve insanlara nasıl faydalı olabilirim diye elimden geldiğince, dilimin döndüğünce, gücümün yettiğince hizmet etmeye çalıştım.

 

BU KADAR EMEĞİ BİRİLERİNE BIRAKIP HEBA OLMASINA GÖNLÜM RAZI DEĞİL

 

Dolayısıyla geldiğimiz noktada Allah nasip kısmet ederse 31 Mart 2019 seçimleri olacak. Bu seçimlerle alakalı herhangi bir tasarrufum olmayacağını söyledim. Çünkü ben hep şunu söylüyorum ölçü; her şeyi yapacaksınız yerinde, zamanında ve kararında. Dedim ki benim ölçüm buraya kadar olmalı ama geldiğimiz noktada hakikaten bu kadar emeği de birilerine bırakıp da heba olmasına gönlüm razı olmadı.

 

DİNARLIYA VEFA BORCUMU GÜCÜM YETTİĞİNCE ÖDEYECEĞİM

 

Dinar bizim, Dinar’da yaşayanlar bizim. Ben Dinar’ı çok seviyorum, Dinarlımı çok seviyorum. Dinar’da yaşayan herkese hizmet etmeye çalışıyorum. Dolayısıyla bu yolda belki eşim ilk defa duyacak. Şu saate kadar böyle bir kesin niyetim yoktu. Dün değerli başkanıma da söyledim ama geldiğimiz nokta bizi bu yola sevk ediyor. Ülkemizin geldiği bu noktada ki durumu herkesi bir vefa borcuna sevk ediyor. Allah nasip kısmet ederse ben vefa borcumu biraz önce de ifade ettiğim gibi elimden geldiğince, dilim döndüğünce ve gücümün yettiğince Dinarlıya kendimi adayacağım. İnşallah hayırlı uğurlu olur.

 

DİNAR İLE AİLE OLDUK; İYİ GÜNDE, ACI GÜNDE VE MUTLU GÜNDE BİRBİRİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

 

Cenabı Allah utandırmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde Dinara layık olduğu yere daha güzeline yaşanabilir bir kent olma yolunda inşallah beş yıl içerisinde Dinarımızı hak ettiği yere getirme çabası içerisinde olacağım. Dinar ile büyük bir aile olduk. İyi günde kötü günde acı günde mutlu günde birbirimizin yanında olacağız. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.