Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ulusal medyada çıkan "makam aracı" iddialarına cevap verdi. Bozkurt, açıklamasında "Yalanların sonu gelmez, doğrusu ne demedikçe" dedi.

Gözden kaçırmayın

Erkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeğiErkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeği

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ulusal medyada çıkan "makam aracı" iddialarına cevap verdi. Bozkurt, açıklamasında "Yalanların sonu gelmez, doğrusu ne demedikçe" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Bazı yazılı ve internet medyalarında ve sosyal medyada Belediyemize kazandırdığımız hizmet aracı ile ilgili hakkımda olumsuz, kötü maksatlı, çirkin, art niyetli olduğu her halinden belli olan yayınlar yapılmıştır. Bu yayınların ve haberin kaynağı da Şuhut Chp ilçe başkanının basına yaptığı açıklamalardır. Öncelikle şunu ifade edeyim ki bu açıklamalar yalan, hadsiz, haksız, iftira, çamur at politikalarının yeni bir versiyonudur.

2009 yılından bu yana Şuhut Belediye Başkanlığını yürütmekteyim. 3. Dönem ve 12 yıllık görev sürem boyunca belediyemize milyonlarca liralık araç, ekipman, iş makinesi, hizmet aracı, otobüs, kamyon kazandırdık. 12 yılda ilçemize 110 milyon liralık belediye yatırımı yaptık, 600 milyon liradan fazla da hükümetimizden yatırım kazandırdık. Şuhut’umuzun yüzyıllık belediye tarihinde daha önce görülmemiş yüzlerce yatırım ve hizmeti ilçemize kazandırdık.

12 yıl boyunca benden önceki Chp li belediye yönetimince 2006 yılında alınan Passat marka hizmet aracını kullandım. 2006 model passat marka bu araç sürekli arıza yapıyor, zaman zaman yolda bile kalıyorduk. Çünkü alındığı dönemde defalarca kaza yapmış, hor kullanılmış, hurdası çıkmış durumda idi. Masrafları, giderleri, kullanım maliyeti çok yüksek halde idi. Bu zorunlu ihtiyace binaen 2020 yılında Devletimizin belediyelere tanımış olduğu muafiyetten de istifade ederek Honda marka çok maksatlı kullanım için hizmet aracını belediyemize aldık. Aracın alımı tamamen yasal mevzuata uygun, açık ve şeffaf yapılmıştır. Araç alımı için Belediye meclisinden oy birliği ile karar alınmıştır. Meclis üyeleri arasında Ak Parti yanında Mhp, Chp ve İyi Parti meclis üyeleri de vardır. Alım, Kamu İhale Kanununa göre Açık İhale Usülü ile yapılmıştır. Satın alınan hizmet aracının mülkiyeti bir kamu kurumu olan Şuhut Belediyesi’nindir ve belediyenin demirbaş envanterine kaydedilmiştir. Bizden sonra da belediye hizmetlerinde kullanılmaya devam edecektir.

Chp ilçe başkanı basın açıklamasında tüyü bitmedik yetim hakkından bahsetmiş. Bizim için tüyü bitmedik yetimin hakkı sadece kuru sözden ibaret değildir. Her zaman en önemlisi ve önceliklisi olmuştur. Aldığımız bütün kararlarda ve yaptığımız her icraatta amacımız kamunun hakkını, belediyenin menfaatlerini savunmak olmuştur. Belediye kaynaklarını israf etmediğimiz, saçıp savurmadığımız, peşkeş çekmediğimiz için 110 milyonluk yatırım yaptık. Yoksa Chp yönetiminden devir aldığımızda Şuhut Belediyesinin bütün malları hacizli idi. Oturduğum makam koltuğundan, bindiğim hizmet aracına kadar belediyenin mülkiyetinde bulunan bütün araç, gereç, hizmet binası, dükkanların hepsi ödenmeyen borçlardan dolayı hacizli idi. Hergün onlarca kişi alacağından dolayı belediyeye baskın yapıyordu. Yapılmayan şebekeden dolayı sular akmıyor, çöpler toplanmıyor, ortalığı affedersiniz pislik götürüyordu. Çalışanlar alacaklarını alamamış, milyonlarca borç birikmişti. Chp döneminde Belediyenin durumu bu kadar sıkıntılı iken, Chp’li belediye başkanı daha iki yıllık olmadan passat marka hizmet aracını banka kredisiyle o günün rakamıyla 65.000 liraya, bugünün piyasa fiyatıyla 900 Bin liraya satın aldı. Üstelik Vatandaşa hibe aldık, bahşiş geldi diye yalan söylediler. Bu mu tüyü bitmedik yetimin hakkını savunmak!!!

Yaptığımız ve kazandırdığımız milyonlarca liralık yüzlerce projenin yanında, devam eden ve edecek olan onlarca projemizle Şuhut’umuzu geleceğe, yarınlara taşımaya devam edeceğiz.

19 milyonluk Millet Bahçesi
1 mgwatt’lık Ges projesi
Doğalgaz çalışmaları
Parke taşı ve asfalt çalışmaları
Sosyal ve Kültür Projeleri
Kamulaştırma ve İmar uygulama çalışmaları
Elektrik şebekesi çalışmaları
İnternet alt yapı çalışmaları
Şuhut-Afyonkarahisar bölünmüş yolu
İlçemizin içme suyu ihtiyacını giderecek olan Başören barajı ve isale hattı

Önümüzdeki süreçte başlayacağımız projelerden bazıları.
Her zaman yaptıkları gibi sapla-samanın, haklıyla-haksızın, yalanla-doğrunun karıştırılarak sözde! Basın, sözde!! Politika yaptığını zannedenlerin yalan, yanlış ve iftira söylemlerine yazılı cevabımdır.