Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, beraberinde Şehit Aileleri ve Gaziler ile birlikte Dazkırı ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Dernek Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan, Şehit  Jand.Asb  Çvş.Tuncay Doğan’ın Babası Kadir Doğan ve Dazkırı Bozan Köyünden Gazi Muharrem Aydın ile birlikte ilk olarak Dazkırı Kaymakamı   Gökay İçen’i makamında ziyaret eden dernek yöneticileri, Kaymakam İçen ile faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Destekleriniz için Teşekkür ederiz

Daha sonra, Dazkırı ilçesine yeni atanan İlçe Jand.Komutanı Jand.Teğmen Hüseyin Özdoğan’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Kumartaşlı ve beraberindekiler, makamında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halit Kasap içinde taziyelerini bildirerek, dualar ettiler.Bu ziyaretin ardından Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’ı makamında ziyaret eden Gazi ve Şehit Aileleri, Belediye Başkanı Taylan’a Şehit Aileleri ve Gazilere verdiği önem ve destek nedeniyle teşekkür ettiler.

Hizmet bizim görevimiz

Ziyaretlerden dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Dazkırı Kaymakamı  Gökay İçen, İlçe Jnd.Komutanı Jnd.Teğmen Hüseyin Özdoğan ve Belediye Başkanı İsmail Taylan, Şehitlerimizin aziz emanetleri olan ailelerine ve kahraman gazilerimize hizmet etmekten büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirttiler.

Hiçbir Şehit ailesi ve Gazimiz para ve yardım istemez

Ziyaretlerde konuşan Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şehit ailelerinin ve Gazilerin bazı talep ve önerilerini ilgili makamlara iletirken, özellikle rahatsız oldukları konuyu dile getirdi.Şehit Aileleri ve gaziler adına bazı kişilerce bağış adına altında para toplandığını ve bundan da çok müzdarip olduklarını söyleyen Kumartaşlı, “Hiçbir Şehit ailesi ve Gazimiz asla ve asla para ve yardım istemez. Onların talepte bulunacakları tek makam biziz. Sokaklarda Şehit Ailelerine yardım amacıyla para ve bağış toplayanları itimat edilmemesini ve ilgili makamlarca bu kişilere karşı önlem alınmasını istiyoruz. Bizler asla bağış toplamayız. Derneğimiz bağış toplayan değil, ancak bağış kabul eden bir dernektir” dedi.

Dernek Başkanı Kumartaşlı  ve Ceylan,  Evciler ilçesi Baraklı Köyünde  Şehit Jand.Asb Hasan Akdeniz’in geçtiğimiz ay vefat eden  Şehit  Babası Mehmet  Akdeniz’in  Şehit Annesi Hatice Akdeniz’i evinde ziyaret ederek başsağlığı ve taziyelerini bildirdi.Dernek yöneticileri ayrıca, yine Baraklı Köyüde Şehit Ali Sertaş’ın Anne ve Babasını ziyaret ederek, dernek olarak her zaman yanlarında oldukların ifade ettiler. Şehit aileleri  ziyaretten çok memnun kaldıklarını, yalnız olmadıklarını, dernek başkanı İsmail Kumartaşlı  ve yönetimine teşekkür ettiler