Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Posta Gazetesi’nde

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Posta Gazetesi’nde
 
Posta Gazetesi’nin 13 Eylül Pazartesi günkü sayısında yer verdiği haberde Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun bazı projeleri ile ilçeye yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler yer aldı.

‘Gurbetin Başkenti’ olarak bilinen Emirdağ’ın bu yıl gurbetçi vatandaşların akınına uğradığını belirten Koyuncu, Emirdağ dışındaki yaşayan vatandaşlarımıza hemşerilerimize, gurbetçilerimize, yüzlerini Emirdağ’a dönme çağrısı yaptı.

 ALTYAPIDA HIZLI DEĞİŞİM
Göreve geldikleri andan itibaren ilçedeki altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Başkan Koyuncu kilit parke, içme suyu hattı ve kanalizasyon onarma ve yenileme çalışmalarının tüm ilçe genelinde aralıksız sürdüğünü belirtti. Emirdağ’da bulunan 5 ana arterde yoğunlaşan çalışmalara dikkat çekerken, bu arterlerde sıcak asfalt çalışması ve doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

40 MİLYONLUK SPOR YATIRIMI
Emirdağ’a yapılan yatırımlardan söz ederken spor yatırımlarına özel bir sayfa açan Başkan Koyuncu, “Olimpik yüzme havuzu, üç tane halı saha inşaatına başladık. Tenis kortumuz bitmek üzere ve 500 kişilik kapalı spor salonu ihalesini açtık. Onun da ihalesini hemen yapıp bu ay içerisinde başlamayı istiyoruz. Spora 40 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapıyoruz. Gençlik merkezini bitirdik. O da nasip olursa birkaç ayda faaliyete geçecek” sözleriyle yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

 KAPALI PAZAR YERİ TAMAM
Başkan Serkan Koyuncu, seçim projelerinden biri olan Kapalı Pazar Yeri çalışmalarında sona gelindiğinden bahsetti. Seçildikleri dönemde arsa sorunu da olduğu bilinen Pazar Yeri’nin arsa sorununun çözüldüğünü, ardından Yoğurt Pazarı ile bir araya toplanıp projesi çizilerek üzerinin kapatıldığını dile getirirken, Emirdağ’ın önemli ticaret merkezlerinden biri olan Uzun Çarşı’nın da üzerini kapatma çalışmalarının tamamlandığını sözlerine ekledi.

 YENİ YAŞAM ALANI
Koyuncu’nun önemle altını çizdiği bir diğer konu ise halihazırda devam etmekte olan ‘Millet Bahçesi’ çalışmaları oldu. Bu projeyle hem ilçe sakinlerinin hem de gurbetçi vatandaşların hizmetine sunulacak büyük bir alan yapıldığından söz eden Başkan Koyuncu, 100 bin metrekarelik alana inşa edilen Millet Bahçesi’nin içinde dinlenme, kamp, oyun, spor, yürüyüş ve bisiklet alanları gibi her şeyin olacağını; projeyi İller Bankası vasıtasıyla, kredi kullanmadan yapacaklarını belirtti.
 DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Seçildikleri andan itibaren ilçede tespit edilen en önemli eksikleri gidermek amacıyla hızla kolları sıvayan Başkan Koyuncu, bu minvalde doğalgaz çalışmalarına değindi. Kısa sürede ilçede %5 oranında tamamlanmış doğalgaz çalışmalarının %50’ye yakın bir kısmını tamamladıklarını ve bu süreçte bozulan üstyapıyı yenilendiğini yani hem doğalgaz hem de üstyapı çalışmalarımız hızla devam ettiğini belirtti.

GELENEKSEL LEZZETLER TAŞ KONAK'TA
Hayata geçirilen bir diğer proje ise geleneksel lezzetlerin yeni adresi ‘Taş Konak Restoran’ hizmete girmesi oldu. Serkan Koyuncu, Taş Konak sayesinde “ Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın önemli köklerinden Emirdağ’da vatandaşlarımız ve gurbetçilerimiz; lezzeti, tarihi ve yöreselliği bir arada yaşayacak. İnsanlarımız sadece yemek yemeye değil dinlenmeye, hoşça vakit geçirmeye de fırsat bulabilecek” bilgisini paylaştı.

KADINLAR KOOPERATİFLE GÜÇLENDİ
56 seçim projesinden biri olan Emirdağ Kadın Kooperatifi’ne ayrı bir sayfa açan Başkan Koyuncu, bu kooperatif sayesinde kadınların ekonomik alanda söz sahibi olduğuna dikkat çekti. El emeği göz nuruyla kadınlar tarafından üretilen yöresel ürünlerin satışlarının da kadınlar vasıtasıyla hem  ilçede kurulan stant ve iş yeri hem de Belçika’ya kadar ihraç edildiğini kaydetti.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞUYOR
Gurbetin ve Türkülerin başkenti olarak bilinen Afyon’un Emirdağ ilçesinde, Kaymakam Osman Bilici ile Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun ilçeyi dünya standartlarına ulaştırmak için sanayiden turizme, tarihten doğaya kadar her alanda ciddi çalışmalara birlikte imza attıkları ve Emirdağ’a çağ atlatacaklarını belirten Koyuncu, “Gurbetçilerimizin gelmesiyle birlikte Emirdağ’ın nüfusu on misli arttı. Buna rağmen hiç bir sıkıntı yaşanmaması, hükümetin Emirdağ’a yaptığı altyapı yatırımlarının yeterliliğini gösteriyor. Sadece devlet yatırımlarına odaklanmayıp, özel sektörü de Emirdağ’a çekiyoruz. Organize sanayide ikinci etap arsalar dolmak üzere. Şimdi üçüncü etap için çalışıyoruz” dedi.

ÇOK YAKIŞTI
Emirdağ’daki çalışmaların sadece alt yapı ve üst yapı ile sınırlı olmadığını vurgulayan Başkan Koyuncu, şehir girişlerinde yapılan düzenlemeler ile modern bir görünüme kavuşturduklarını dile getirdi. Emirdağ tarihine uygun peyzaj çalışmaları, aydınlatma ve yeşillendirme ile modern bir görünüme kavuşturulan Eskişehir Caddesi girişine ‘Gurbetin Başkenti’, 15 Temmuz Şehitleri Caddesi (Konya Caddesi) girişine ise ‘Türküler Diyarı’ sloganlarını içeren taglar konulduğunu söyledi.

Seçim beyannamesinde yer alan sözleri tek tek yerine getirdiğini ve Emirdağ’a yakışan çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Koyuncu, bu çalışmaların hem vatandaşlar hem de gurbetçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını da sözlerine ekledi.