Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı Afrin’de görev yapan Mehmetçik için vatandaşlardan  topladığı yardım parasını 9 ay gecikme ile TSK Güçlendirme Vakfı’na yatırmasıyla ilgili iddialar üzerine Başkan Muammer Işıklı'dan sonra AK Parti Milletvekili Ali Özkaya da açıklamada bulundu.



Milletvekili Özkaya, açıklamasında yardım parasının kendi bilgisi ve isteği doğrultusunda geciktirildiğini, bunun nedeninin ise yardım parasının daha etkili ve doğru bir şekilde değerlendirmek olduğunu kaydetti.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Düzağaç beldesinde Afrin’de görev yapan Mehmetçiklerimiz için kasaba halkı para toplanmış. Belediye Başkanımız parayı nasıl gönderebiliriz diye beni aradı. Başkanın beni aradığı tarihte bizlerde Afyonumuzdaki hayırsever iş adamlarımız ile Afrin için yardım kampanyası düzenlemiştik. Valimizin başkanlığında başlattığımız çalışma vardı. Başkanı benden haber beklemesini söyledim. Afyon’lu iş adamları olarak araç alıp bağışlayacaktık. KDV istisnası düşüncemiz Maliye Bakanlığınca uygun görülmeyince bu düşüncemizden vazgeçtik. Bunun üzerine Ben Düzağaç Belediye Başkanımıza ulaşarak topladığı yardım parasını Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına yatırmasını söyledim. Başkanda halktan toplanan parayı TSK Güçlendirme Vakfının hesabına yatırmış. Toplanan bağışın hesaba geç yatmasındaki gecikme bundan dolayıdır. Vatandaşın dilekçesine verdiği cevapta benim ismimi zikretmesinin nedeni bundan dolayıdır. Şayet araç bağışını yapabilseydik Düzağaç halkımızdan toplanan bağışı da burada değerlendirecektik.” dedi.  



Milletvekili Özkaya'nın bu açıklaması, Başkan Muammer Işıklı'nın bu konuda ihmali ya da kastının olmadığı ve Başkan'ın tamamen iyi niyetiyle ve Milletvekili Özkaya'nın bilgisi dahilinde paranın bir süre bekletildiği anlaşıldı.