Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, bu akşam idrak edeceğimiz mübarek Miraç Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yollar Yeniden DüzenleniyorAfyonkarahisar'da Yollar Yeniden Düzenleniyor

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, bu akşam idrak edeceğimiz mübarek Miraç Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Miraç, Peygamber Efendimizin (SAV) ‘in bir gece Mescid-i Haramdan, Mescid-i Aksaya oradan da semaya yükselerek Rabbimizin huzuruna çıktığı yolculuğu ifade ettiğini belirten Başkan Çöl yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
“Kalplerimizin tarif edilemez bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, Efendimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, kul olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışarak, bu gece vesilesiyle, insanları birbirine yaklaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak tavırlar sergilemenin yollarını aramalıyız.
Gerek İslam âleminin gerek insanlığın rahmet ve huzura çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu mübarek gecede yüce dinimiz İslam’ın “yaratılanı severiz yaratandan ötürü” prensibini hatırlayıp gönül kapılarımızı herkese açarak, sevgi, saygı ve hoş görü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.
Bu vesileyle başta Sandıklı’lı hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin mübarek Miraç kandilini tebrik ediyor, ülkemizi bir yıldan beri etkileyen salgın hastalıktan en kısa sürede kurtulmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun.”