SANDIKLI Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztopbaş, Cuma Mahallesinde eskiden Hacı Osman çamaşırlığı olarak bilinen yerdeki Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ettiler.

 

Sandıklı Belediyesi’nin destekleri ile Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından hayata geçirilen Oyuncak Müzesi, ilçemizde açılan ilk Oyuncak Müzesi olması münasebetiyle beğeniyi hak ediyor.

Dernek Başkanı Ekrem Çavuş ve Sandıklı Yaren Çavuşu Ahmet Nayan tarafından Oyuncak Müzesi hakkında bilgilendirilen Başkan Mustafa Çöl, oyuncakların tarihi kronolojisi, hangi oyuncakların günümüzde kullanıldığı, hangi oyuncakların ilgi gördüğü hakkında detaylı bir sunum aldı.

Açılışının Temmuz ayında yapılması düşünülen Oyuncak Müzesi’ne vermiş oldukları emekten dolayı Derneğimize teşekkür eden Başkan Mustafa Çöl, Sandıklı Belediyesi olarak desteklerinin her zaman süreceğini, bu ve bunun gibi ilçemizin tarihinde önemli olan unsurların gün yüzüne çıkması için elimizden gelen ne varsa yapacaklarını ifade etti.