İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekai İnan, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ile engelli derneklerinin yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde, okulların sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Çoban, sınıfları da gezerek öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu.

 

                OKULLARIN SORUN VE TALEPLERİNİ DE DİNLEDİ

 

                İlk olarak, Kocatepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Burhanettin Çoban, burada bir süre Okul Müdürü Durmuş Dağdelen ile görüşerek, eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Kendisine iletilen talepleri de dinleyen Başkan Çoban, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekai İnan, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve engelli derneklerinin yöneticileri ile birlikte sınıfları gezdi. Özel eğitim alan öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Çoban, eğitimlerinde başarılar dileyerek, her birine bizzat kendisi ayrı ayrı ikramlarda bulundu. Öğrencilere özel olarak ilgilenen Başkan Çoban, tek başına yiyip içmekte zorlanan bazı öğrencilerin yiyip içmesine aynı bir eğitmen gibi yardımcı oldu.

 

                "İMKAN VERİLİRSE BİRÇOK ŞEYİ BAŞARABİLİRLER"

 

                Özerler Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi ziyaretinde de ilk olarak Okul Müdürü Ebubekir Zorlu ile görüşen Başkan Burhanettin Çoban, bu görüşmenin ardından okuldaki derslikleri gezdi. El sanatları, resim, müzik, aşçılık gibi mesleki eğitimlerin verildiği dersliklerde engelli öğrencilerin eğitimlerini takip eden Başkan Çoban, müzik aletleri eğitimi alan ve ziyaret anısına "Allah-ü Allah" isimli ilahiyi seslendiren öğrencilerin performansına hayran kaldı. Öğrencilerin bu başarısı karşısında, okuldaki tüm eğitmenleri tebrik eden Başkan Burhanettin Çoban, imkan verilmesi halinde engelli vatandaşların da birçok şeyi başarabileceğini söyledi.