AFJET’e abonelik ücreti ile ilgili afaki rakamların istendiğiyle ilgili vatandaşların serzenişlerine açıklık getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Değil 4 bin lira, elden 10 bin lira vereceğiz deseler bile AFJET tamamen kapasiteyi doldurdu. O iş bitti!” dedi. 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFJET’e abonelik ücreti ile ilgili afaki rakamların istendiğiyle ilgili vatandaşların serzenişlerine açıklık getirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Değil 4 bin lira, elden 10 bin lira vereceğiz deseler bile AFJET tamamen kapasiteyi doldurdu. O iş bitti!” dedi. Abonelik ücretini zaten AFJET’in peşin almadığını kaydeden Çoban, “8-12 taksite bölüyor. AFJET o binaya yatırım yapıyor, eşanjör koyuyor, hat çekiyor ve o mahallede yaptığı sabit bir harcaması var. Bu yatırım harcamalarını ayrıca doğalgaz şirketi gibi meskenlere bölerek alıyor. Bir de şunu düşünmek lazım.  Mesela 1.bölgede Dumlupınar mahallesindeki, Dervişpaşa mahallesindeki AFJET aboneleri tamamen 2011 yılında yenilendi” diye konuştu.  


ENERJİ VERECEK KAPASİTEMİZ KALMADI
Belediye Başkanı Çoban şunları söyledi: “Hatlar tamamen yenilendi, sıfırdan yapıldı. AFJET bunun için herhangi bir vatandaştan katılım bedeli almadı. Yani şimdi yaptığımız yatırımların bir 20-40 yıl ömrü var. Dolayısıyla bunu da hesap etmek lazım. ömür bittiği zaman bunu da yenilemenin bir bedeli var. Bunları da baştan hesap ederek vatandaşta bunları anlıyor. Bugün AFJET değil 4 bin lira elden 10 bin lira vereceğiz dese bile AFJET tamamen kapasiteyi doldurdu ve 2015 yılı Eylül ayı itibariyle artık abone sistemini tamamen durdurdu. Biz turizm yatırımları dışında artık hiçbir meskene enerji verecek kapasitemiz kalmadı. O iş bitti.”