2019 Mart’ında yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesinde, belediye başkanlarımızı değerlendirmeye devam ediyoruz.



  *   *   *   *   *



Afyonkarahisar’ın kuzeyinde, şirin, küçük, yaşanılası bir ilçe, İhsaniye… İlçeye bağlı Akören Kasabasınnı belediyeliğinin düşmesi ile yapılan referandum ile kendisine katılması ile merkez nüfusu 4000 civarında.



Hizmete, yatırıma, yeni tesislere aç bir yerleşim merkezi. Ama, son dönemde adını termal ve tarih turizmi ile sık sık duyurmaya başlayan şirin bir ilçe…



2014 yılındaki yerel seçimlerde, MHP Adayı Şaban Çabuk, kendi tabiriyle “Yaklaşık 5 yıl önce güzel ve zorlu bir seçim sürecinin sonunda İhsaniye Başkanını seçti. Sonuç ne olursa olsun kazanan İhsaniye olsun dedik. Şükür ki öyle de oldu. O tarihte ‘İçiniz rahat, gönlünüz ferah olsun. Emanetiniz, emanetimizdir.’ Dedik. Şükür ki öyle de oldu. ‘İhsaniye’yi her gün bir adım daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağız.’ Dedik. Şükür ki öyle de oldu. Ben ve meclis üyesi arkadaşlarım ´Büyük İhsaniye hedefimiz için hep birlikte çalışacağız. Başkan oy veren vermeyen herkesin başkanı olacak.’ Dedik. Öyle de oldu.” demişti.





5 yıllık belediye başkanlığı döneminde Şaban Çabuk, ilçede hakikaten güzel işler yaptı.



Seçim öncesi (2014) İhsaniye’ye Akören’in mahalle olarak katılması hizmet alanını genişletti, İhsaniye ilçesinin… Bu seçimlerde Susuz Osmaniye köyünün de mahalle olarak ilçeye katılması ile Belediye’nin hizmet alanı ve gücünü daha da artacak.

Başkan Çabuk’un Belediye Başkanı olmasından sonraki ilk cümlelerinden birisi “Hedef Büyük İhsaniye” idi.



İhsaniye’yi sosyal, ekonomik ve kültürel olarak geliştirme sözünü vermişti. Sayın Çabuk’un  yaptığı hizmetler ortada…



Ortalama yılda 6 daire yapılmakta olan ilçede 400 daire 50 dükkan yapıldı. Devam eden inşaatlar bu gelişmenin halen sürdüğünü gösteriyor.



Konut kalitesinin ve sayısının artması, ticari alanların çoğalması İhsaniye’nin değişimini ve gelişimini gözler önüne serdi.



İçme suyu şebekesinin tadilatı ve Arsenik arıtma tesislerinin de faaliyete geçirilmesi ile kaliteli ve halk sağlığı standartlarına uygun kimyasalların kullanımı, Başkan Çabuk’un halkımızın sağlığına verdiği değerin en büyük göstergesidir.



İhsaniye’de geçici değil, kalıcı çözümler üretildi…



Ulaşımda, altyapıda, üst yapıda üretilen çözümler ilçeyi cazibe merkezi haline getirdi. Parklar ve yeşil alanlarla ilçenin yaşam kalitesi yükseltildi.



En önemlisi, yazılı ve görsel medya aracılığıyla İhsaniye, Afyonkarahisar, Türkiye ve yurtdışında artık bilinen bir yer haline geldi. Frig vadilerinin tanıtım ve düzenlenmesine Başkan Çabuk’un yaptığı katkılarla sadece ilçe merkezine değil köy ve kasabalara da destek oldu.



Evet, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’un yaptığımız hizmetler ortada…

İlçeye yeni yatırımlar gelmesi için Sayın Çabuk’un ulusal bazda büyük firma ve işadamlarıyla yaptığı görüşmeler, “yatırım yapın, tesis yapın, fabrika yapın, her tür desteği, araziyi vereceğim. Belediyemiz yatırım yapanın yanında olacak” cümlelerine ben şahidim.



Başkan Çabuk'un dediği gibi: İhsaniye'de güzel şeyler oldu...



İhsaniye’nin çalışan, didinen, yorulan, yerinde durmayan bir Başkan’ı var.

İhsaniye, bu seçimde de Başkan Çabuk’a sahip çıkacak diye düşünüyorum.



* * * * * 



Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sn. Burhanettin Çoban, bu dönem AK Parti tarafındana day gösterilmedi. Sn. Çoban'ın kaybettiği bir şey yok diye düşünüyorum, kendisi yaptıığ hizmet ve tesiler, vesile olduğu yatırımlar ile kubbede hoş bir sada bıraktı.



Sayın Çoban'a teşekkür ediyoruz...



"Çoban ne yaptı ki" diyen vefasızlar da bir zahmet Belediye sitesine girsinler, 10 yıl boyunca yapılan hizmetleri, projeleri, tesisleri görsünler bir zahmet...





ÖMER ELÇİ