Başkan Bozkurt: “2017 yılında Şuhut’ta adeta destan yazdık”  Afyonkarahisar Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt,  2017 yılını değerlendirdiği açıklamasında, “Hemşehrimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Şuhut’ta 2017 yılında adeta destan yazdık. Sadece ‘modern mezbahane yapımı ve doğalgaz için belediyemiz 18 milyon TL’lik yatırım yaptı” dedi.  

  Başkan Bozkurt, rutin belediye hizmetleri dışında yapılan yatırım ve çalışmaları tek tek anlatarak “Rabbimize şükrediyorum, bizlere bu aziz millete ve Zaferin kazanıldığı topraklara hizmet etmeyi nasip ettiği için. Halkımız için, Şuhut’umuz için ne yapsak az gelir. AK Parti hükümetimiz, Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Bakan Eroğlu’na destekleriyle Şuhut’ta 2017 yılında adeta destan yazdık” dedi.

  Başkan Bozkurt, 2014 yerel seçimlerinde verdiği ilçeyi sektörde daha güçlü bir konuma getirecek olan modern mezbahanenin 2017 yılında hizmete başladığını hatırlattı. Modern mezbahanenin 8 milyon TL’ye mal olduğunu hatırlatan Başkan Bozkurt, “2017 yılında hizmete giren mezbahane kullanılan makine ve ekipman yönünden de bölgemizin eşsiz tesislerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Yine bizim dönemimizde gerçekleştirilen Canlı Hayvan Borsası projemiz ile birbirini tamamlayan proje sayesinde ilçemiz hayvancılık sektöründe adeta bölgemizin lideri konumuna yükseldi” dedi.

 

  “Doğalgaza 10 milyon TL’lik yatırım yapıldı”

  2014 seçimlerinde ilçe halkına verilen önemli sözlerden sadece bir tanesi olan Şuhut’un doğalgaz ile buluşması projesinin de 2017 yılında hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Bozkurt, “İlçe halkımızın da özellikle beklediği doğalgaz ile alakalı şehir içi dağıtım şebekesi çalışması hızla devam ediyor. Bu çalışma neticesinde de sadece belediyemiz tarafından da altyapı, yol ve diğer alanlarda 10 milyon liralık bir maliyet yükü geliyor. İnşallah doğalgazın tamamen ilçemizde kullanıma kısa sürede başlanacak” dedi.

 

  “Yol ile alakalı çalışmalarımızın toplamı yaklaşık 20 bin metreye ulaştı”

  2017 yılında parke taşı çalışmalarını anlatan Başkan Bozkurt, ilçede 2017 yılında 5 bin metrekare (m2) yeni parke taşı ve yaklaşık 6 bin metre yeni asfalt yol çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Bozkurt,

  “2017 yılında ilçemizde yol ile alakalı çalışmalarımızın toplamı yaklaşık 20 bin metreye ulaştı. Bu çalışmaların hayata geçirilmesinde emeği olan tüm ilgili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2017 yılında ilçemiz merkezinde gerçekleştirilen doğalgaz şehir iletim hatlarının yapımı nedeniyle yollarımız tahribata uğradı. Bizde bu noktada vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına geçici bir çözüm olan parke yenileme çalışmalarında adeta bir seferlik ilan ettik. 5 ayrı ekiple şu ana kadar yaklaşık 15 bin m2 parke tamiratı gerçekleştirdik” diye konuştu.

  

 “Kimsenin cesaret edemediğini biz yaptık”

  2017 yılında altyapı çalışmalarının da duraksız bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Bozkurt, yıllardır hiçbir Belediye Başkanı’nın cesaret edip kazma vurduramadığı Afyon Caddesi’nde çalışma başlattıklarını anlatarak, “Afyon Caddesi olarak bildiğimiz Altıgöz Mahallemizde bulunan bölgede 500 metrelik yeni bir kanalizasyon çalışmasını hayata geçirdik. Yaklaşık 600 metrelik yeni yağmur suyu hattının da yağmur esnasında vatandaşların mağduriyet yaşadığı bölgelerde hayata geçirildiğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

  

 “Şuhut halkına memba kalitesinde su temin ettik”

  2017 yılında Şuhut’da su hattı yenileme çalışmalarını hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Bozkurt, şunları söyledi:

  “Bunun yanında su en temel insani ihtiyacımızdır. En sağlıklı, güvenli ve kaliteli bir şekilde ulaştırılması için 2016 yılında başlattığımız su hattı yenileme çalışmalarını hızla devam ettiriyoruz. Bu kapsamda yaptığımız yenileme çalışmaları 10 bin metreye ulaşmış durumda. Şuhut halkına memba kalitesinde su temin ettik.

  Bunun yanında ayrıca ilçemizde mezarlık sorunumuz tamamen ortadan kalkmış durumda. 2017 yılı içerisinde yeni 16 bin m2 mezarlık alanımızda çevre duvarı, yol, parke taşı yapımı ve kamulaştırma ile toplam 1 milyonluk yatırım gerçekleştirdik.”