Demokrat Parti (DP) Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner, ekibiyle birlikte Başkan Çoban’ı ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan övgü dolu sözlerle bahseden Bekir Döner; şaşırtıcı ve baş döndürücü hizmetlere imza attığını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yollar Yeniden DüzenleniyorAfyonkarahisar'da Yollar Yeniden Düzenleniyor

Demokrat Parti (DP) Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner, ekibiyle birlikte Başkan Çoban’ı ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan övgü dolu sözlerle bahseden Bekir Döner; şaşırtıcı ve baş döndürücü hizmetlere imza attığını söyledi.

 

DP MERKEZ İLÇE BAŞKANI BEKİR DÖNER:

“BAŞARILARINI ANLATMAYA KALKSAK GÜNLER SÜRER”

 

           Demokrat Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür ziyaretinde bulundu. 31 Mart’ta görev süresi dolacak Başkan Burhanettin Çoban’a düşünce ve görüşü ne fark etmeksizin tüm kesimlerden teşekkür ziyaretleri gelmeye devam ediyor. Demokrat Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner, teşkilat üyeleri ile birlikte Başkan Burhanettin Çoban’a ziyaret etti. DP Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner, ziyarette Başkan Çoban’dan övgüyle söz etti. 2009 yılından bu tarafa Afyonkarahisar Belediye Başkanlığını yürüten Burhanettin Çoban’ın mega projelere imza attığını söyleyen Bekir Döner “Başarılarını atlatamaya kalksak günler sürer” dedi.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ HİZMETLER YAPMIŞTIR

         “Yiğidi öldür hakkını ver” sözünden yola çıkan DP Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner “Biz yiğidin yaşarken hakkını vereceğiz” dedi. Başkan Çoban’ın Afyonkarahisar’da sıradan belediyecilik anlayışına son verdiğini ifade eden DP Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner “Sağolsun Başkanımız gelenek üzerine çalışan belediye modelini kapatmış; sosyal, kültürel sanatsal, sportif, eğitimsel, çevreci, yeşil, yaşanılabilir bir Afyonkarahisar oluşturtarak şaşırtıcı, baş döndürücü hizmetler yapmıştır. Bundan sonra gelecek arkadaşlarımızın da milenyum belediyecilik anlayışıyla devam etmelidir diye düşünüyorum” dedi.  

“HER ALANDA AFYONUMUZUN ÖNÜNÜ AÇTI”

              Bekir Döner konuşmasına şöyle devam etti; “Sosyal Belediyecilik anlamında kapalı pazaryerlerini Sayın Başkanımızın döneminde tanıdık, ilkel mahalle fırınlarından modern mahalle fırınlarına geçildi.  Bilgi Evlerini, Belediye Başkanımız döneminde tanımış olduk. Eğitimde geçen yıl yanılmıyorsam 3 bin ’in üzerinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs desteğinde bulundu. Kültürel anlamda ise tiyatrolar, sinemalar, Afyonkarahisar halkı için ayrıcalıklı hizmetler olmuştur. Yine “Gez Gör Afyonkarahisar” projesi sayesinde mahallelerimizdeki bir çok vatandaşımız şimdiye kadar gidemediği ülkemizin çeşitli şehirlerindeki tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı buldu. Başkanımız döneminde Afyonkarahisar’da yeşil alan konusunda rekorlar kırıldı. Geçenlerde bir araştırma yaptım. İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1-15 metrekare iken, bu sayı Afyonkarahisar’da bildiğim kadarıyla 20 metrekarenin üzerinde gelmiştir. Parklarımız sayılamayacak kadar çoğaldı, önceleri bir ağaç altı bulsak da otursak derken, Atatürk Hatıra Ormanı’ndan, Zafer Kent Ormanı’na, Akarçay’dan Masal Dünyası Parkı’na kadar birçok parkı ilimize kazandırdı.

“HİZMETLERİNDEN ONUR DUYUYORUZ”

            Başkan Çoban’ın hizmetlerinin yanı sıra Afyonkarahisar’daki tüm kesimlerle işbirliği içinde olduğunu kaydeden DP Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner, “Başkanımız hizmetlerinin yanı sıra kurum ve kuruluşlarla çok iyi diyalog kurdu. Bu durumda ilimize yapılacak hizmetleri katbekat arttırmıştır. Gerek Valiliğimizle, gerek Üniversitemizle gerek Ticaret Odamız ve Borsamızla, siyasilerimizle tüm sivil toplum örgütleriyle güzel birliktelikler kurarak Afyonkarahisar’a yapılacak hizmetleri şaha kaldırmıştır. Spor alanında düne kadar takımımız yoktu. Afyon’da üç tane takımımızı her yıl bir üst lige çıkararak çağ atlatmıştır. Yine spor tesislerimiz ilimize yakışır hale gelmiştir. Dünya Motokros Şampiyonası’nın ilimize düzenlenmesi sayesinde ilimizin ünü Avrupa ve dünya sınırlarına ulaşmıştır.  Başkanımızın hizmetlerinden onur duyuyoruz, gururluyuz mutluyuz.  Başkanımız üçüncü dönemde devam etseydi, biliyorum ki; zirve projeleriyle ilklere imza atacaktı. Bundan sonra gelecek Belediye Başkanı arkadaşımızın da yapılan bu mega hizmetleri göz önüne alaraktan hizmet edeceğini düşünüyorum.  Sayın Belediye Başkanımızın İl Genel Meclisi’ne aday olduğunu öğrendik. Hizmet zincirini burada da devam ettireceğine yürekten inanıyorum.  Bu duygu ve düşünceler ışığında şahsım ve temsil ettiğim Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanlığı Yönetimim adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

“BÜYÜK BİR AŞKLA GÜZEL ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK”

              Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise DP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bekir Döner ve ekibine duygu ve düşüncelerinden dolayı teşekkür etti. Afyonkarahisar Belediyesi’nin icraatlarıyla Türkiye’deki birçok belediyenin önüne geçtiğini ifade eden Başkan Çoban; “Göreve başladığımız günden bu güne Elhamdülillah gücümüzün çok üzerinde büyük bir aşkla güzel şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Bugün yapılanları 2009’da söyleseydik belki hiç kimseler inanmayacaktı. Altyapısıyla üst yapısıyla çevreci icraatlarıyla Belediyemiz Türkiye’deki birçok belediyenin önüne geçti. Yeşil alanlarda sosyal ve kültürel alanlarda sanatta çok önemli faaliyetler yaptık. Şehrimizde yaşayan görüşü, kanaati ne olursa olsun her insanla, her STK ile her siyasi partiyle istişarede bulunmayla büyük kazanımlar elde ettiğimizi düşünüyorum. Şehrimizde yaşayan farklı kanaat gurupları var. Bu ülkede yaşayan Arap olabilir, Kürt olabilir, Türk olabilir, Abaza olabilir, Gürcü olabilir. Farklı milletlerden olabilir. Türkiye’nin bütünlüğüne, toprağına, bayrağına, vatanına saygı duyuyor mezhebi, ırkı, siyasi kimliği hiç önemli olmayan herkes bizim yurttaşımızdır, kardeşimizdir. Biz olaya öyle bakıyoruz” dedi.

“FARKIMIZI KILIÇDAROĞLU’NA ANLATTILAR”

              Afyonkarahisar’daki alevi kardeşlerimizle olan yakın ilişkilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamında gündeme geldiğini söyleyen Başkan Çoban bu konudaki hatırasını paylaştı; “Bildiğiniz gibi alevi kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda Cem Evi projemizi hayata geçirdik, kendilerine teslim ettik.  Alevi kardeşlerimizin yüzde 90-95’i genelde her seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklerler. Ama biz bunları yaparken ‘bize oy verdiniz mi? Verecek misiniz?’ gibi siyasi hesaba girmedik. Onları sevdiğimiz ve ülkemizin zenginliği gördüğümüz için bu desteklerde bulunduk.  Bundan iki sene kadar önce tüm Türkiye’deki Alevi Dernekleri’nin Genel Başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederler. Kemal Bey’e “Biz yıllardan beri aslında çokta hizmet almayız ama hep Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleriz. Ama sizin milletvekilleriniz ve özellikle belediye başkanlarınız pek bizi ciddiye almazlar, telefonlarımıza çıkmazlar, randevu vermezler. Bizim işlerimize soğuk bakarlar. Cem Evi diye bize yer verirler, kontrolü elinde tutarlar, anahtarlarını dahi vermezler, telefonlarımızı açmazlar. Ama Afyon’da AK Partili bir Belediye Başkanı var. Ne zaman telefon açsak telefonumuza mutlaka çıkar, teşrifatı ile birlikte Cem evinin anahtarını teslim etmiştir. Bize hiç karışmaz, sormaz da” şeklinde orada bir gündem oluşmuş. Hatta Kılıçdaroğlu’na “İsterseniz deneyelim siz bir CHP’li belediye Başkanı söyleyin ben ona telefon açayım birde AK Partili Afyon Belediye Başkanı’na telefon açalım aradaki farkı görürsünüz” derler. Yani bizim bu davranışımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun makamında gündeme gelmiştir. “dedi.

“KAZANAN AFYON’UMUZ OLSUN, KAZANAN TÜRKİYE’MİZ OLSUN”

            Afyonkarahisar’ın en büyük zenginliğinin farklılıklarımızı koruyarak aynı şehirde birlik ve barış içerisinde yaşamak olduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, “Tüm düşünce ve kültür derneklerimizle Ticaret Odamızla, Borsamızla esnaf odalarımızla, tüm siyasi partilerimizle elimizden geldiği kadar işbirliğine önem verdik. Tavsiyelerini dinledik, tenkitlerini dikkate aldık. Bundan şehrimiz kazandı. Afyonkarahisar’da genelde insanlar birbirini tanır.  Düğünlerimiz oluyor bir aradayız, cenazelerimiz oluyor yine bir aradayız. Dolayısıyla kanaatlerimiz, siyasi görüşlerimiz bizim zenginliğimiz olması lazım. Farklılıklarımızı koruyarak aynı şehirde birlik ve barış içerisinde yaşıyorsak bu da bence o şehrin en büyük zenginliğidir. Ben tekrar görev yapmak istiyordum, aşkımız, şevkimiz projelerimiz hazırdı. Nasip değilmiş, Allah’tan hayırlısını istedik. Belki bizim için, şehrimiz için hayırlısı budur. Bu vesileyle gördük ki, Kasım ayından bu tarafa insanlara randevu vermekte zorlanıyoruz. Her kesimden yoğun teşekkür ziyaretleri geliyor. Demek ki; insanları üzmedik. Yüzde 80-90 belki onları memnun ettik.  Bu vesileyle Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanımız Bekir Döner Bey ve ekibine ziyaretleri ve duygu ve düşünceleri için teşekkür ediyorum. Yeni gelecek Belediye Başkanımızın da bizim yaptığımızdan daha fazlasını şehrimize kazandırarak hizmet etmesini diliyorum.  İnşallah kazanan Afyon’umuz olsun, kazanan Türkiye’miz olsun” dedi.