Teknik Direktör Mustafa Meteertem “Belediye Başkanımızın desteği olmasa bu takım Kütahya’ya bile gidemez” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve bazı işadamlarının destekleri ile devre arasında kamp yapma imkanı bulduklarını belirten Teknik Direktör Mustafa Meteertem, Mor Beyazlı kulübe sahip çıkan herkese teşekkür etti.
Afyonkarahisarspor Teknik Direktörü Mustafa Meteertem kulübün içerisinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek bu zor dönemde kendilerine büyük destek sağlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve bazı işadamlarına teşekkür etti.
Kanal 3’te yayınlanan Spor 3 Programı’na telefonla katılan Mustafa Meteertem, “ Kamp yapmadan sezona girmemize rağmen devre arasında Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve bazı işadamlarımızın destekleri ile Antalya’da çalışma imkanı bulduk. Kamp için gerekli olan parayı ödeyebilmek için de futbolcularımızın alacaklarından bir miktarını ertelemek zorunda kaldı. Belediye Başkanımızın destekleri olmasa bu takım bırakın kampa gitmeyi, Kütahya’ya bile gidemez” diye konuştu. “GİDEN FUTBOLCULARIN DAVRANIŞLARI ETİK DEĞİL”
Takımdan ayrılan futbolcuları da sert bir dille eleştiren Teknik Direktör Mustafa Meteertem bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Devre arasında dört futbolcu kesin tavır koyarak takımdan ayrılmak istediklerini bildirdiler. Bunlardan Kaptan Gökhan’ın durumunu bildiğimiz için gitmesini olumlu karşıladık. Ancak Afyonkarahisar formasını giyip belli bir noktaya geldikten sonra ‘ben yoğum, oyunu bozdum’ diyerek takımı terk etmek hiç de etik değil. Afyonkahisarspor Külübü büyük bir camiadır. Başka kulüplere giderken bu kulübü kötülemek ve olur olmaz şeyler konuşmak, etik olmayan davranışlar. Bizi üzen de, giden futbolcuların bu hareketi oldu. Bizim çantamızda A Planı, B Planı olarak bulundurduğumuz futbolcu portreleri vardı. Benim kesinlikle alınmasını istediğim futbolcularla masaya oturmaya kalksak 600 milyar lira para gerekli. Kulübümüzün durumu ortada. Bu nedenle bütçemize uygun, tanıdığımız futbolcularla kadromuzu takviye etmeye çalıştık. Pazar günü deplasmanda oynadığımız Darıca Gençlerbirliği maçında sahadan yenik ayrılmamıza rağmen futbolcularımızın ortaya koyduğu performans bizleri umutlandırdı.” “İKİNCİ YARININ ZOR GEÇECEĞİNİ BİLİYORUZ”
İkinci yarıda tüm takımları zor bir maratonun beklediğini bir kez daha hatırlatan Mor Beyazlı Kulübün teknik patronu Mustafa Meteertem, “Şu anda takımımızın bir sol kanat ve bir santrafora ihtiyacı var. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Ayrıca bu haftayı bay geçeceğimiz için önümüzdeki süreyi de en iyi şekilde değerlendirip Siirtspor maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Çarşamba günü kulüp tesislerinde toplandıktan sonra çalışma imkanlarını masaya yatırıp, ona göre program yapacağız” dedi. (Gazete 3)