Başkan Acar hayvan sever vatandaşlarla buluştu



Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar’da yaşayan hayvan sever vatandaşlar ile yemekte bir araya geldi.



Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile bir araya gelen hayvan severler destek istediler. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar hayvan sever vatandaşların ilçede güzel işler yaptığını, hayvanları sevmeyenlerin insanları da sevmeyeceğini belirterek şunları söyledi, “Mutlaka sokak hayvanlarına yardımcı olmamız gerekiyor. Kaliteli yaşamaları için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ancak bu konuda mahalli idarelere ve özellikle merkezi hükümetlere bu konuda çok iş düşüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde sokak hayvanları ile ilgili bir genel müdürlüğün kurulması gerekiyor. Hayvan barınakları yapmaya bütçesi küçük belediyelerin gücü yetmiyor. Biz belediye olarak sokak hayvanlarını her zaman aşılıyoruz, tedavilerini gerçekleştirip kayıt altına alıyoruz. Siz değerli hayvan seven kardeşlerimizle de birlik ve beraberlik içerisinde ne yapılacaksa yapmaya hazırız” dedi.



Hayvan Seven vatandaşları temsilen bir konuşma yapan Türk Hava Kurumu Dinar Şube Saymanı Fatih Karataş ise, sokak hayvanları konusunu sadece dernekleşerek çözebileceklerini, bu konuda belediyenin de desteğinin çok önemli olduğunu kaydederek şunları söyledi, “Dinarda hayvan severler topluluğu adı altında bir WhatsApp grubu kurduk. Grubumuz Günden güne çoğalmaya başladı. Bir ay önce kendi aramızda bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Almış olduğumuz kararlarda; hasta hayvanların tedavisine yönelik Veteriner Hekim Oğuz Başkaya ve Mahmut Salman ağabeylerimizin önderliğinde ilaç getirterek bütün mahallelerde bulunan hayvanlara ilaç vererek ulaştık. Çöp konteynırlarının kenarlarına bir kap koyarak insanlarımızın buraya artık yemeklerini getirerek hayvanların beslenmesine yardım olur mu diye bir beyin jimnastiği yaptık. Tahtadan barınak yapabilir miyiz diye konuştuk ve Hasan arkadaşımız örnek bir tahta barınak yaptı. Bunları belirli mahallelere dağıtarak seyyar kulübe dağıtarak hayvanların barınacağı bir yer yapmayı hedefledik. Hayvan barınakların zor bir iş olduğunu öğrendik. Bu yüzden belediye olarak bize nasıl destek olabilir diye sizinle konuşmak istedik. Okullarda hayvan sevgisine yönelik seminerler düzenleyip küçük çocuklarla birlikte ailelere ulaşmak istedik. Cuma hutbesinde ve vaazlarda hayvanlara yönelik sevginin yapılması ile ilgili konuştuk. Lokantalardaki artık yemeklerin atılmayarak sokak hayvanlarına verilmesi yönünde bir görüş alışverişi yapmak için buluştu.” dedi.

Gerçekleşen toplantının ardından ise, birlik ve beraberlik içerisinde sokak hayvanlarının barınma, yemek ve sağlık hizmetlerinin sağlanması için gerekli çalışmaların yapılacağıkararı alındı.