CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması:

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı


"Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, devletimize hizmet eden memurlara, bürokratlara bir  çağrıda bulunmuştu. 

Ne demişti Sayın Kılıçdaroğlu; 
Unutmayın, Türkiye devletini şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Bu kişi ve ailesinin kişisel çıkarlarına hizmet etmeye zorlanmış bir kısım devlet memurları var. Bazıları çok baskı altında, bunun da farkındayız ancak unutulmamalıdır ki, devlete değil şahsi çıkarlara hizmet etmenin sorumluluğu var. TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Lağım kokusu her tarafı sardı. Şahıs ve ailesi, vakıf adını verdikleri bir yapı ile devleti zapturapt altına almaya çalışmış. 
Sevgili halkım; herhalde neyi çaldıklarının farkındasınız. Çalınan, çocuklarınızın memuriyetidir. Yani geleceğidir. Bu sistemde, Erdoğan ve şürekasının kurdukları vakıfların onayından geçmeyenlerin memur olmalarının neredeyse imkansız olduğu görülmektedir. Daha önce memur olanların da yükselmeleri, yine Tügva’nın onayından geçmesine bağlıdır. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal iş, rant, mafyatik çıkar varsa, bunları yapacak memur militanlar düzene eklemlenmiştir. 
İktidarın değişmesine az kaldı. Vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telakki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, devletin memurlarısınız. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa 18 Ekim Pazartesi itibarıyla durun, bu illegal, paralel sistemlerden elinizi, eteğinizi çekin. 

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısını, ben de Afyonkarahisar özelinde, Afyonkarahisar’da hizmet eden bürokratlara yaparak tekrarlamak istiyorum. 

Sakın ola yanlış işlere, hırsızlığa, haksızlığa, yolsuzluğa bulaşmayın. Size kanunsuz işler yapmanız için baskı yapılıyorsa, dayatılıyorsa bile, siz yanlış olduğunu bildiğiniz işlerin altına imza atmayın. Bakın bu iktidar gidicidir. Baskılara boyun eğmeyin. 

Halkımızın çok ciddi sorunları var. Bu ülkede emekli olmuş 80 li yaşlarına gelmiş amcamız, evde yakacak kömürü olmadığını, üşümemek için sokaklarda gezindiğini söylüyor. Üşümemek için eşinin yataktan, yorganın altından çıkamadığını söylüyor ve hıçkıra hıçkıra ağlıyorsa, durup adamakıllı düşünmek lazım. 
Zamlar yağmur gibi yağıyor. Üst üste 23 defa akaryakıta zam gelir mi? Her şey ateş pahası! Esnaf dertli, çiftçimiz perişan. 
Emeklilerimizin durumu içler acısı. İşsizlik her geçen gün daha da artıyor. Üniversiteli öğrencilerimiz çok zor durumda. Yeterli sayıda yurt yok, ev kiraları aşırı yüksek. 
Bu iktidarın,  halkımızın sorunlarına çare olmak gibi bir derdi yok. Bu iktidar sarayın yandaşlarını, 5 li çeteyi zenginleştiriyor, ranta hizmet ediyor. Halka değil! 

YENİ MÜZE KOMPLEKSİ
Değerli basın, biliyorsunuz ilimizde 10 yıl önce yapımına başlanan ancak bir türlü bitirilemeyen, adeta yılan hikayesine dönmüş bir Yeni Müze Kompleksi inşaatı var. Biz 1.5 yıldır soruyoruz; bu inşaatın ihaleleri neden daha önce işi tamamlamadan bırakıp giden firmalara verildi. Soruyoruz soruyoruz ama bir Allah’ın kulu cevabını veremiyor. 
İktidarın Afyon sözcüsü inşaata başlanacağını, ihale yapılacağını “müjde” olarak veriyor. Aradan birkaç gün geçiyor, ihalenin yapıldığını, hem de daha önce işi yarım bırakıp giden firmaya verildiğini öğreniyoruz. Sonra bu yapılan işlerin doğru olmadığını, bir yetkilinin çıkıp izah etmesini istiyoruz. Ne müjdeyi verenden, ne de yetkili mercilerden “tık” yok. Çünkü söyleyecekleri bir şey yok. Daha önce 30 milyona verdikleri “Yeni Müze teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi” adı altında yapılan ihalenin, bu defa 50 milyon artı KDV ye yine aynı firmaya verildiğinin izahı elbette yapılamaz. Yapamıyorlar, yapamayacaklar. Bir kez daha söylüyorum; tüyü bitmedik yetimlerin hakkını yiyenlere haram olsun. "