Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesinde öğrenciler ile söyleşi gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide Baro Başkanı Şahin, dünden bugüne avukatlık mesleği konularında öğrencilere tecrübelerini aktardı. AKÜ Hukuk Fakültesinin büyük mesafe kat ettiğini dile getiren Şahin, “Mesleğe atıldığımızda bizler de çok zorlandık. Esnaflık yapsaydık, tezgâhımızda somut şeyler olurdu ve bunları satarken çok zorlanmazdık. Sattığımız meta elle tutulur bir şey değil. Bu yüzden çoğu kere bunun değerini bilmeyen insanların küçümsemesiyle karşılaşıyoruz. Ama bir beyin jimnastiği yaparak bu mesleği yapmadığımızı düşünsek, kimsenin hukuki destek alamadığını düşünsek yaptığımız şeyin kıymeti o zaman anlaşılır olacak” dedi.

 

Çok zengin olmak için avukatlık yapılmaz

 

Avukatlık mesleğini icra ederken maddi beklentilerin geri plana atılması gerektiğini ifade eden Şahin, “Çok zengin olmak için, daha iyi evlerde oturmak, daha iyi arabalara binmek için bu mesleği yapacaksanız kendinize başka bir alan seçin. Şimdi maddi olarak beklentileri karşılamayabilir ama toplumda insanlar adalet beklentilerini devletten bekliyorlar. Devletin bu hakkı teslim etmelerini istiyorlar. Bunun bir parçası haline geldiğimizde, o hakkın insanlara sizin aracılığınızla temin edildiğini gördüğünüzde inanılmaz bir haz yaşıyorsunuz. Bu birçok meslekte insanların göremeyeceği bir şey ama siz bunu her gün yaşıyor olacaksınız” diye konuştu.

 

Söyleşi öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.