BARO BAŞKANI DEVRANEYİ UNUTTU Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, göreve geldikleri süreden itibaren meslektaşlarına birçok hizmette bulunduklarını kaydederek, “Görev yaptığımız süre içinde meslek sorunlarıyla ilgili olarak Danıştay’a 3 adet dava açtık” dedi. Her şeyi anlattı ama Devrane Çaybahçesini anlatmayı unuttu.
Afyon Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, yaptığı değerlendirme toplantısında 2 yıl boyunca yaptıkları hizmetleri anlattı. “Meslektaşlarımız arasında birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla 5 adet gezi programı, 2 halı saha futbol turnuvası, 1 piknik, ilçe bazlı iftar yemekleri ve çok sayıda resim sergisi açılışı gerçekleştirdik” diyen Şahin, 2 yıllık süre içinde 6 seminer programı düzenlendiğini söyledi. Şahin, “Meslektaşlarımıza 3 adet kitap basımı yaparak dağıtımını gerçekleştirdik. Baro yayın komisyonu tarafından 3 sayı Afyon Baro dergisi yayınlayarak çok geniş kapsamlı dağıtımı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Şahin “İlimizde ilk kez Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ile birlikte ‘Büyük Taarruz7 konulu seminer gerçekleştirildi. İlimiz genelinde yeni göreve başlayan veya başka illere atamaları yapılan tüm hakim, savcılara ziyarete gidilerek ilişkilerin sıcak tutulması sağlandı. CMK atama sistemi olarak kullandığımız OCAS sisteminden vazgeçilerek, BARONET programı kullanılmaya başlandı. Tüm il genelindeki adliye çalışanlarına ve meslektaşlarımıza eğitim çalışmaları gerçekleştirildi” dedi.
Baronun faaliyetleri ve bilgilendirme amaçlı 12 basın toplantısı gerçekleştirildiğini söyleyen Şahin, “Görev yaptığımız süre içinde meslek sorunlarıyla ilgili olarak Danıştay’a 3 adet dava açtık. Bu arada meslektaşlarımızın sanık veya mağdur sıfatıyla yargılandıkları tüm davalara katılarak onları yalnız bırakmadık. Afyon Barosu olarak yeni çıkacak veya değiştirilecek olan tüm kanunlarla ilgili tekliflerimizi yazılı olarak yada bizzat ziyaretlerine gidilerek sözlü olarak bildirdik. İscehisar, İhsaniye, Dazkırı ve Sinanpaşa ilçe adliyelerine avukat bekleme odası kazandırdık. Mevcut olan Bolvadin ve Dinar Baro Odası genişletilerek tefrişini yeniledik. Tüm baro odalarına LCD TV, uydu seti ve su pınarı kazandırdık” dedi.   Devrane ne oldu? Baro başkanı yaptıklarını anlattı ama Baro Başkanı olmadan önce en önemli vadi olan Devrane için, Adliye ve Baroya yakışır bir yer yapacağız. Bunun için kaynak bulduk” demişti. Ancak aradan geçen zaman içinde bu proje unutuldu. Baro Başkanı Turgay Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri devrane çay bahçesine giderek incelemede bulunup proje hazırlamışlardı. Belediye’ye ait alan Baroya bedelsiz olarak devredilmişti. Ancak baronun projesi hayata geçmeyince belediye Devrane’yi barodan geri aldı.