Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde, Afyon Belediyespor2un rakiplerinden olan Banvit, kendi evinde Fenerbahçe2yi yerenerk büyük sürpriz yaptı ve üğst üste 2. galibiyetini aldı.



Ligde istediği galibiyet sayısında olmayan Banvit belki de sezonun en keyifli maçlarından birinde Fenerbahçe Beko'yu uzatmalar sonunda 83-78 yenmeyi başardı. İlk devre rakibine sadece 20 sayı imkanı veren Banvit, böylece Obradovic döneminde Fenerbahçe'ye ilk devrede en az sayı attıran takım olmayı başardı. Ayrıca ikinci çeyrekte yenen 9 sayı da Fenerbahçe'nin bu sezon en az sayı ürettiği çeyrekti. Maç boyu harika mücadele eden Banvit karşılaşmanın sonunda maçı riske ederken bu bölümde hakemlerin tartışmalı kararları da dikkat çekti.


Fenerbahçe maça iyi başladı. İlk iki dakika 4-0'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle geçilse de bu dakikadan sonra Banvit maç boyu sürecek duvarı örmeye başladı. Maç boyu yapılacak olan çok sıkı savunmanın ilk örneklerini rakibi karşısında her pozisyonda kalarak ortaya koyan Banvit rakibine sonraki 8 dakikada sadece 7 sayı imkanı verdi. Ta 5 dakika sayı üretemeyen Fenerbahçe'de kötü seriyi bozan Ahmet Düverioğlu'nun takip basketi oldu. Yabancılarıyla çok etkili olan Banvit ilk çeyreği 15-11 önde tamamlamayı başardı.



Banvit'in dişediş mücadelesi ikinci çeyreğe de sirayet etti. İlk üç dakikada rakibinden sayı yemeyen Bandırma temsilcisi skoru 17-11'e getirdi. Eğer Banvit bu bölümde hücumda etkili olabilseydi fark çok başka noktalara da gelebilirdi. Sloukas bu çeyrekte takımının ilk basketini bulsa da sonraki 4 dakikada Fenerbahçe yine sayı üretemedi ve Banvit farkı çift hanelere çıkardı. Devre sonunda hücumda az da olsa toparlanan Fenerbahçe yine de bu çeyrekte sadece 9 sayı üretebildi. İlk decre 27-20 Banvit üstünlüğü ile sonuçlandı.



Devre arasında koç Obradovic'in konuşması belli ki Fenerbahçe'yi kamçılamıştı. İlk 3 dakikada gelen 6-0'lık seriyle oyuna geri döndü deplasman ekibi. Fenerbahçe dış atışlarla çok etkili olurken Melli takımı taşıyan isim oldu. İlk devrede sadece 20 sayı üretebilen Fenerbahçe sadee bu çeyrekte 24 sayı üretince üstünlüğü de ele aldı. Son çeyreğe Fenerbahçe 44-38 önde girdi.



Son çeyreğin başında herkes Fenerbahçe'nin yakaladığı bu ivmeyi devam ettirip maçı koparabileceğini düşünürken Banvit sadece 50 saniyede yakaladığı 5-0'lık seriyle skoru dengeye getirdi. Fenerbahçe hücumda yeniden etkili olsa da Gary Neal önderliğinde Banvit oyuna tutundu. Son 5 dakikaya girilirken Perez'in üçlüğü ile Banvit 51-50 öne geçti. Gary Neal'in 4 sayılık hücumu ile de 3 dakika kala fark 5 sayıya çıktı. Fenerbahçe Ali Muhammed'in serbest atışlarıyla yeniden sayı üretmeyi başardı. Bu dakikadan sonra Jordan Morgan fırtınasını izledik. İki muhteşem smaçla takımını 1.52 kala 8 sayı farkla öne taşıdı. Fenerbahçe mola dönüşü serbest atışlarla üretimi sağladı. 4/4 atan Fenerbahçe farkı da eritmeyi başardı. Alex Perez'in serbest atış isabetleriyle 90 saniye kala fark yeniden 6'ya çıktı. Lauvergne'nin smacıyla 1.18 kala fark yeniden 4'e indi. Gary Neal topu elden rakibe teslim etti. Datome 1/2 serbest atış atsa da ribaundu alan Fenerbahçe Melli'nin üçlüğüyle skoru eşitledi. Perez 45 saniye kala serbest atışlarla skoru Banvit lehine çevirdi. Fenerbahçe de serbest atışlarda hata yapmadı. Banvit hücumunda Jordan Morgan yine hücum ribaundu üzerinen müthiş bir smaç yaptı. Fenerbahçe son topta Lauvergne'nin smacıyla maçı uzatmaya götürdü.



Uzatmalara Moore'un muhteşem smaç basketfaulüyle  Gary Neal'in zor üçlüğüyle Banvit farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Fenerbahçe'de sorumluluk alan isim Melli oldu iki üçlükle takımını öne taşıdı. Perez'in basketfaulü yeniden Banvit'i öne taşıdı. Fenerbahçe hücumdan boş dönerken Morgan'ın isabetiyle  45 saniye kala fark 4 sayıya çıktı. Fenerbahçe iki kere imkan bulsa da hücumu değerlendiremedi. Banvit ise serbest atışlarda hata yapmayınca son 25 saniyeye 6 sayı farkla Banvit önde girdi. Kalan sürede de hata yapmayan Banvit karşılaşmadan  83-78 galip ayrıldı.



Kaynak: basketfaul.com