Afyonkarahisar İl Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından çocuk evlerinde görev yapan bakıcı anne ve personele yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.rnrnMareşal Fevzi Çakmak Erkek Yetiştirme Yurdu ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar İl Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından çocuk evlerinde görev yapan bakıcı anne ve personele yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Mareşal Fevzi Çakmak Erkek Yetiştirme Yurdu konferans salonunda düzenlenen eğitimin sonunda bir açıklama yapan Ergen Psikiyatristi Uzmanı Ahmet Hamdi Alpaslan, travma yaşamış ve parçalanmış aile çocuklarıyla ilgilenmenin zorluğunu hatırlatarak, yapılan mesleğin kutsal olduğunu, kutsal mesleklerin malzemesinin de insan olduğunu belirtti. Yapılan bazı mesleklerin pozitif, bazılarının ise negatif meslekler olarak nitelendirildiğini ifade eden Alpaslan, “Bu kapsamda bakıcı annelik ve bu tür çocuklarla ilgilenen kişilerin yaptığı meslekler negatif mesleklerdir. Negatif meslek icra edenler sabırlı olmaları gerekir ve yapılmaya kalkışıldığında yıpratır. Bu nedenle elinizden gelenin en iyisini yapmalıyız” diye konuştu.
Eğitime katılanlara seslenen Alpaslan, her çocuk için bir davranış listesinin oluşturulmasını ve bunları alt alta yazıp en basitinden itibaren çözülmeye çalışılmasını istedi. Çocuklarla sağlıklı iletişim kurulmasını öneren Alpaslan, “Çocuklarla aranızdaki sevgi ve ilgi bağınızı güçlendirin. Çocukları rehabilite etmenin en iyi yolu sağlıklı akranların edinilmeye çalışılmasıdır” tavsiyesinde bulundu.
Travma yaşamış çocuklara yaklaşım konularını kapsayan eğitim seminerinde katılımcılara, en çok karşılaştıkları sorunlar anket şeklinde soruldu.