Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarihi alanlarda yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlaığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği suya kavuştu.

 

DKMP Genel Müdürlüğü tarihi milli parklarımızda şehitlik ihyaları, idari ziyaretçi merkezleri, altyapı ve üst yapı tesisleri ile panoramik müzeler yaparak milletimizin tarih şuurunun yükseltilmesi ve gelecek nesillerin aidiyet duygusunun gönüllere yerleşmesi için gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarda hem tarihi alanlara gelen misafirlerin talepleri karşılanıyor hem de ziyaretçi memnuniyetinin yükseltilmesi hedefleniyor.

 

Bu maksatla yapılan yatırımlar neticesinde Başkomutan Tarihi Milli Parkı sınırları içerisinde kalan şehitliklere su temin ediliyor. Şehitliklere ziyarete gelen misafirlerin su ihtiyacını karşılamak için yapılan projenin ilk aşamasında Sinanpaşa ilçe sınırları içinde bulunan Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği suya kavuşturuldu. Şehitliğe getirilen su kısa zamanda inşa edilecek çeşme ile de ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇ DUYABİLECEKLERİ KONULARI TESİS ETMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ”

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık  oalrak tarihi değerlerimize sahip çıktıklarını kaydederek şunları söyledi.

 

“Biz ecdadımıza sahip çıkmak ve ahde vefa göstermek için özellikle şehitliklerimizde çevre düzenlemesi gibi hususlara önem veriyoruz. Bu alanları ziyarete gelen vatandaşlarımızın da ihtiyaç duyabilecekleri konuları tesis etmeye gayret gösteriyoruz. Şimdi de Albay Reşit Çiğiltepe Şehitliği’ne su temin etmeye başladık. Bu gibi çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz.”