BAKANLIĞIN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ PROJE
Afyonkarahisar SYDV tarafından hayata geçirilen ‘Yaşayan Ulu Çınarlar Yeşeren Umutlar Projesi’ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye’de örnek gösterildi. Proje kapsamında 6 bin 500 adet 65 yaş üstü vatandaşlar tespit edilerek bunların her türlü sıkıntılarının çözülmesi için çalışma başlatıldı.
Afyonkarahisar’da 65 yaş üzeri insanlara yönelik uygulanan ‘Yaşayan Ulu Çınarlar Yeşeren Umutlar Projesi’ kapsamında yaşlı vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından beş yıldızlı termal otelde ağırlandı. Proje kapsamında Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı köy ve beldelerinde bulunan yaşlılar SDYV’nin organize ettiği yemekte bir araya geldi. Akşam yemeği yiyen yaşlı vatandaşlar, daha sonra termal havuzlarda vakit geçirdi.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, yaşlıların hayat standardını yükseltmek için bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Burada Valilik olarak vakfımız aracılığıyla belirlediğimiz maddi durumu kötü olan yaşlılarımıza devletimizin şefkatli kollarında olduklarını hissettiriyoruz. Burada birbirleriyle kaynaşma imkanı buluyorlar. Beklide hayatların hiç otel ve termal yüzü görmemiş olan yaşlılarımız bu sayede mutlu oluyorlar” dedi.
Projenin işleyişi hakkında bilgiler veren SDYV Müdürü Süleyman Arı, Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza attıklarını kaydetti. Henüz hastalıklarının dahi farkında olmayan yaşlıların sağlık taramasından geçirilerek, onların hayatlarını daha da sağlıklı kılmaya çalıştıklarını anlatan Arı, “Vakfımız personellerinin çalışmaları doğrultusunda daha da düzenli bir hayata geçtiler. Bakanlığımız Türkiye genelinde bizim projemizi örnek gösterdi. Biz ilimiz genelinde 6 bin 500 adet altmış beş yaş üstü yaşlımızı tespit ederek bunlara geniş imkanlar sağladık. Aralarında 8 aydır banyo yapamamış bir yaşlımızı tespit ederek onun kişisel temizliğini yaptık ve onu hayata bağladık” dedi.