Dünya’da en fazla temel atıp, açılış yapan Bakan olarak tarihe geçen AK Parti  Afyonkarahisar Milletvekili Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı başarılı çalışmalar ile gönüllerde taht kurdu

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Edirne’den Kars’a kadar ülkemizin hemen her yerine hizmetleriyle imza attı. Bugüne kadar halkına hizmet veren, hizmetkar olan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bundan sonra da milletvekili olarak ilimize ve ülkemize hizmete ve hizmetkar olmaya devam edecek.

İSTANBUL’U SUSUZ BIRAKMADI

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Profesör olan Veysel Eroğlu, akademik hayatının ardından 1994 yılında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) başına geçti. Sabah saat 5.30’da 6.00’da mesaiye başlayan yeni İSKİ Genel Müdürü gece saat 11-12’de mesaisini bitiriyor ve var olan meseleleri çözmek için çabalıyordu. Çabaları sonuç vermeye başlayan  Eroğlu hizmet ettiği süre içerisinde 600 tesisi hizmete alarak İstanbul’da susuzluğu tarihe gömdü. 1994 yılından itibaren, mevcut arıtma tesisleri tamamen yenilendi, dünyadaki en ileri teknolojiler kullanılarak Fatih Sultan Mehmet Han İçme Suyu Arıtma Tesisi gibi 7 adet içme suyu arıtma tesisi inşa edildi. Suyu akmayan, dereleri ve denizleri kanalizasyon suyu ile kirlenen şehir kısa sürede Dünya’nın ilk 10 şehri arasına girdi.

DSİ ‘Yİ AKTİF HALE GETİRDİ

Karikatürlere ve parodilere konu olan İstanbul’daki susuzluğu bitiren İSKİ eski Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu başarılı çalışmalarının arından 2003 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. DSİ Genel Müdürlüğü görevine getirildikten sonra artık bütün şehirlerimizin su meselelerinden sorumlu olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, raflardaki tozlu proje dosyalarını indirdi, duran inşaatları yeniden başlattı ve ülkenin dört bir yanını şantiye alanına çevirdi. Gerek şehirlerimizin içme ve kullanma gerekse de çiftçilerimizin zirai sulama suyunu temin etmek için canla başla çalışarak yeni tesisleri milletimizin hizmetine açmaya başladı. 2003-2007 yılları arasında 366 adet tesisi hizmete açan Eroğlu, 4.5 yıllık DSİ Genel Müdürlüğü sırasında yaklaşık 10 milyar TL’lik yatırımı bitirerek ülke ekonomisine kazandırdı.

TÜRKİYE’NİN SU PROFÖSÖRÜ

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2007 yılında 60 Hükümet’in Çevre ve Orman Bakanı olarak kabinedeki yerini aldı.  Eroğlu Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde Avrupa Birliği Çevre Faslı açıldı, bütün şehirlerimiz için içme suyu eylem planları hazırlandı ve hayali bile kurulamayan yüzlerce proje gerçeğe dönüştürülmeye başlandı.  Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde vahşi depolama olarak adlandırılan çöp dağları yerini modern katı atık bertaraf tesislerine bıraktı, menba kalitesinde içmesuyu sağlanan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri kuruldu ve dev tesisler halkın hizmetine sunuldu. Veysel Eroğlu, sudan ormana, meteorolojiden tabii hayatın korunmasına kadar pek çok alandan sorumlu oldu. Ağaçlandırma alanında yapılan çalışmalarla ülkemizi dünyada en çok ağaçlandırma yapan 3 ülke arasına soktu

 ÜLKENİN HER YERİNE HİZMET ETTİ

Bakanlığı döneminde 525'i Baraj olmak üzere 7 bin 497 tesis inşa etti. 'Bin günde bin gölet' kapsamında bin gölet ve sulamasını bitirdi. İkinci 'Bin günde bin gölet' Projesiyle  2019 yılına kadar 1071 adet gölet ve sulamasını tamamlanacak.  Son 14 yılda 4 milyar fidanı toprakla buluşturdu. Orman varlığımızı 20,8 milyon hektardan 22,3 milyon hektara yükseltti.  Türkiye orman varlığını hem alan olarak hem de odun serveti olarak artıran nadir ülkelerden birisi olup, 43 milli park, 237 tabiat parkı, 1856 OMGİ ve kurduğu 142 şehir ormanı ile kırılması güç bir rekorun sahibi oldu. Edirne’den Kars’a kadar ülkemizin hemen her yerine hizmetleriyle imza attı. Bugüne kadar halkına hizmet veren, hizmetkar olan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bundan sonra da hizmete ve hizmetkar olmaya devam edecek.

ODAK ÖZEL HABER/AHMET SARLIK