Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Mustafa Tutulmaz ve il protokolü ile birlikte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyet ilk olarak sucuk üretim tesisine gitti. Lezzetin başkenti Afyonkarahisar’ın coğrafi işaret tescilli meşhur sucuğunun nasıl üretildiğini İkbal Sucukları tesisinde inceleyerek, bilgiler aldı. İkbal Şekerleme tesisinde de incelemelerde bulunan Bakan Mustafa Varank, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar’ın dillere destan lokumunun nasıl üretildiği, lezzetinin sırrı, üretim miktarı ve çeşitleri hakkında bilgiler aldı.





Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki heyetin bir diğer ziyareti Savrukoğlu Ziraat Makinaları firmasına oldu. Bakan Varank burada da incelemelerde bulunarak, üretilen makinalar hakkında bilgiler aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Sucukları tesisinde de incelemelerde bulunarak, üretim hakkında bilgiler aldı. Afyonkarahisar'da KOSGEB desteğinden faydalanan Biohenge Ar-Ge İnavasyon firmasını ziyaret eden Bakan Varank, Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet burada TPN ilaç hazırlama sistemini inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli üretim kaya kamyonu “Deve”yi test etti.







Yerli üretim Deve kamyonunu inceleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, Deve hakkında bilgiler aldı. Varank: “Türkiye inanırsa her şeyi üretebilecek güçte, işte bunun en güzel örneği de Afyon’da Deve Kamyonu” dedi.

2015 yılında üretime başlayan ve 50.000 şişe / saat üretim kapasite ile üretim yapma kapasitesi olan Avşar Maden Suyu Fabrikasında incelemelerde bulunan Bakan Varank, Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, fabrikanın işleyişi, üretim ve ihracata hakkında bilgi aldı. Son olarak Bakan Mustafa Varank, Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet Çakmak Mermer firmasını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çakmak’tan mermer üretimi, ihracatı ve firma hakkında bilgiler aldı.