Afyonkarahisar’da tarım ve orman sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, eli boş gelmediğini belirterek

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Afyonkarahisar’da tarım ve orman sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, eli boş gelmediğini belirterek,  Afyonkarahisar’da  tarıma dayalı jeotermal enerjiyle ısıtmalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için gerekli talimatları verdiğini söyledi. Bakan Pakdemirli Türkiye’nin en büyük yumurta üretim merkezi Afyonkarahisar’da likit yumurta ve yumurta tozu üretim tesisini kurulacağını da müjdeledi. Bakan Pakdemirli üçüncü müjde olarak Afyonkarahisar’da tarıma dayalı İhtisas Mandacılık Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, bu organize sanayi bölgesinde süt entegre tesisi, et entegre tesisi, yem fabrikası, biyogaz tesisi, aile merkezi, fuar ve festivallerin yapılacağı bir merkez de yer alacağını açıkladı

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Afyonkarahisar’ı bir destan şehri olarak hatırladığını söyleyerek, “Termalin, mermerin ve zaferlerin şehri Afyonkarahisar’da, çalışkan, gayretli ve girişimci insanların kenti Afyon’da sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece memnun ve mutluyum. Sizlere hemşehrim diyorum çünkü Ege’ye geldim. Ege’nin bir başı İzmir, bir başı Afyon. Biz de bizim diyarlara Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarıyla geldik. Afyon milli mücadelenin şehri, kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. Ben Afyon’u çocukluğumun derinliklerinde bir destan şehri olarak hatırlarım. Bugün karşımda duran hazirun bundan 30-40 yıl öncesini çok iyi hatırlar diye düşünüyorum. O zaman geceleri evlerimizde karanlıkta otururduk. Suya ulaşmanın nimet sayıldığı büyük şehirlerimiz vardı. Ekmeğe, yağa, yakacağa ulaşmak ne büyük lütuftu hatırlarsınız. O zamanın Türkiye’sinde Afyonkarahisar’ın destanlarını ben yine elektriksiz gecelerde dinlemiştim. İşte ta o zamanlar zihnime destan şehri olarak kazınmış Afyon’u, bugün marka şehir olarak görmekten dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duydum. Afyon bugün Türkiye’nin nereden nerelere geldiğinin öz bir ifadesidir.” dedi.



“Sınırlarına girdiğiniz andan itibaren Afyon; etiyle, sütüyle, yünüyle, vişnesiyle, kirazıyla, arpasıyla, haşhaşıyla, maden suyuyla, tavukçuluğuyla, yumurtacılığıyla marka bir şehir olduğunu her fırsatta hissettiren özel bir kenttir.” diyen Bakan Bekir Pakdemirli, “O güzel Afyon türküsünde “Ver elini karlı dağlar aşalım” diyor. Bizler hamd olsun 17 yıldır el ele verip nice karlı dağları, nice bitip tükenmez gibi gözüken bayırları aştık, biz ihya edelim, taş üstüne taş koyalım dedik. Afyon’da büyük Türkiye, güçlü Türkiye yolunda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Biz Afyon’dan razıyız, Allah’ta sizlerden razı olsun. Geçtiğimiz günlerde 4 aylık bir maratonun ardından Tarım ve Orman Şurasını düzenleyerek, siz sektör temsilcilerimizin değerli fikirlerine müracaat ettik. Afyon’dan da çok kıymetli katkılar geldi. O fikir sahiplerinin şahsında tüm Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyorum. Çıkan sonuçlarla ilgili yol haritamızı belirleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu yol haritası 5 yıllık plan ve 25 yıla ışık tutacak şekilde hazırlanıyor olacak. İnşallah geleceği de birlikte yazıyor olacağız.” ifadelerini kullandı.



Afyon’un kendini göstermeyi bilen öncü bir şehir olduğuna değinen Bakan Pakdemirli, “Bakanlık olarak bizlerin gözü kulağı Afyon’da. Zira Afyon, tarımda, hayvancılıkta, gıda sektöründe de yalnızca ulusal değil, uluslararası düzeyde de isim yapmış ülkemizin göğsünü kabartan marka bir şehir. Çünkü Afyon kendini göstermeyi bilen öncü bir şehir. Bizde Afyon’un çabasını, emeğini daima takdir ettik. Afyonkarahisarlı çiftçilerimize son 17 yılda 1.8 milyar lira tarımsal destek verdik. Kırsal yatırımları destekleme programlarıyla da toplam 789 projeyi destekledik, hayalleri gerçekleştirdik, umut olduk ve 5 bin kişiye istihdam sağlamış olduk. Bu destekler başarı hikâyelerini de beraberinde getirdi. Mesela Nuribey Kasabasında 3 çocuk annesi bir ev hanımı olan Fadime Üçok kardeşimiz, verdiğimiz hibe desteği ile kültür mantarı üretimine başladı ve şuanda kendi işinin patronu. Yine Çay ilçemizden Hakkı Uzun kardeşimizde hibe desteği ile sebze meyve halciliğinden bugün Çin’e kiraz ihraç eder hale geldi.” şeklinde konuştu.