AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL’ı makamlarında ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL’ı makamlarında ziyaret etti.







Patates Çiftçisine Depo Yapacağız

Ziyaretler hakkında kısa bir basın açıklaması yapan Milletvekili Özkaya, “Sayın Bakanımız Bekir Bey’e yaptığımız ziyarette patates konusunda Afyonkarahisarın yıllık yaklaşık 500 bin ton patates üretimi ile Türkiye’de en fazla üretim yapan üçüncü il konumunda olduğunu ve piyasadaki aşırı dalgalanmaların önlenerek tüketici ve üreticilerin mağduriyetinin önlenebilmesi amacıyla yapılacak fizibilite çalışmasına göre belirlenecek ancak şimdilik 4 bölgeye toplamda 40 veya 50 bin tonluk patates depolarının yapılmasının faydalı olacağı konusunda istişare ettiklerini, yazlık patatesin acil ihracatı içinde ihracat prim desteği verilmesi konusunda Bakan beyin yardımcı olacaklarını söyledi.





DSİ Yatırımlarına Destek Sözü

Milletvekili Ali Özkaya, “Bölgemiz tarım bölgesi olup milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU döneminde ilimize kazandırılan gölet ve barajlar neticesinde arazilerin uygun maliyetle sulanması konusunda büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederim. Sayın Bekir Beyde bu nedenlerle ilimiz için önem arz eden ve çalışmaları devam eden göl, gölet veya baraj gibi yatırımlara ilişkin kaynak konusunda destek verileceğinin sözünü verdi” dedi.





Çiftçiye Tohum ve Fidan Desteği

Afyonkarahisarlı çiftçilerimiz için yem bitkisi ve kimyon tohumu konusunda proje hazırlayarak Bakanlığa sunduklarını belirten Özkaya, bu projelerin desteklenmesi ve kiraz yetiştirilen bölgeler içinde bodur kiraz ağacı fidanının çiftçilerimize dağıtılması konusunda yardım talep ettiklerini ifade etti.



Toplulaştırma ve TOKİ Mera sorunu

Geçtiğimiz hafta sonunda Evciler ilçesini ziyaretinde yapılan arazi toplulaştırmalarının çiftçilerimizde memnuniyetle karşılandığını ve bu çalışmalardan dolayı Bakan Beye teşekürlerini ilettiklerini söyleyen Milletvekili Ali Özkaya, bu çalışmaların diğer ilçelerimizde de yapılması için gerekli talimatların verildiğini sözlerine ekledi.

Küçükçobanlı bölgesine yapılacak TOKİ konutları 

Milletvekili ayrıca, Küçükçobanlı bölgesinde planlanan TOKİ konutları için arazinin belli bir kısmında ki mera vasfının kaldırılması hususunda yaşanan sorunların da Bakanımıza aktarıldığını ve en kısa sürede çözülmesi adına gerekli çalışmaların başladığını söyledi.



Likit Yumurta ve Mandacılık OSB



Özkaya, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Afyonkarahisar ziyaretlerinde hemşerilerimize söz verdiği likit yumurta tesisleri ve mandacılık organize sanayi bölgesi konularında fizibilite çalışmalarının devam ettiğini Bakan Pakdemirli’nin bu konunun destekçisi ve takipçisi olduğunu belirtti.



Çiftçiye daha fazla kapsül ücreti ödenecek

Milletvekili Ali Özkaya, “Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL ile haşhaş ekimleri konusu hakkında yaptığımız görüşme için ise 1 Eylül’den itibaren çiftçi kayıt sistemine girişler başlayacak olup 1 Ekim’e kadar kayıtlar yapılacaktır. Bir çiftçimiz en fazla 3 parselde toplamda 30 dekarı geçmeyecek şekilde haşhaş ekimi yapabilecektir. Geçen yıla göre haşhaş ekimimiz az da olsa artacak olup TMO dan alınacak tohumla üretim yapan çiftçiye daha fazla kapsül ücreti ödenecektir. İnşallah çiftçimiz haşhaşı ekmeye üretmeye devam edecektir” dedi.

 

Milletvekili Ali Özkaya açıklamasının sonunda, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL ve Bakan Bekir Pakdemirli’ye nazik ev sahipliği ve Afyonkarahisar’a vermiş olduğu destekler için  teşekkür ettiklerini yatırımlara ilişkin verilen sözlerin ve talimatların hayırlara vesile olmasını temenni etti.