Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

 

                Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.

                Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde, kentsel sit alanında kalan mahallerde devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarının son durumuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten'den bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eksiklik gördüğü noktalarla ilgili bazı talimatlarda bulundu.

                Yapılan sokak sağlıklaştırmaların, bölgenin kültürel değerlerini yansıtan geçmişten günümüze gelmiş ve gelecek nesillere aktarmayı gerektiren önemli bir proje olduğunu belirten Bakan Kurum; "Bu proje kapsamında daha önce 80’e yakın binanın restorasyonu yapıldı. 2019 yılı içinde 368 binanın yenilenmesi ve sokak sağlıklaştırma projesini de yine Özel İdaremiz ve Bakanlığımız birlikte yürütecek. Bir kısmını Bakanlığımız bir kısmını da Belediyemizin karşılaması suretiyle 2019 yılı içerisinde tüm alanda sokak sağlıklaştırma projesine girmiş olacağız" dedi.

                Bakan Kurum, kentsel sit alanında yaptığı incelemenin ardından, Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti. Burada yetkililerden bilgi alan Bakan Kurum, yardım malzemelerinin hem toplanışı hem de dağıtılışının çok yerinde olduğunu belirterek, dernek yönetimini tebrik etti.

                Bakan Kurum'a incelemeleri sırasında, Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkan Vekili Osman Çakıcı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, AK Parti Belediye Başkanı Adayı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Belediye Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve bakanlık bürokratları eşlik etti.