BAKAN EROĞLU ŞUHUT’TA Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bu coğrafyada kalacaksak, çok güçlü olmaya mecburuz. Dünyada lider bir Türkiye’yi tesis etmeye mecburuz” dedi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar ziyareti kapsamında AK Parti Şuhut Kadın Kolları’nın kongresine katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, son günlerde artan terör olaylarına değinerek, Türk Ordusu’nun PKK’yla hız kesmeden mücadele edeceğini söyledi. PKK’nın sadece Türklere değil, Kürtlere de zarar verdiğini dile getiren Eroğlu, “PKK terörü, Türklerin olduğu kadar Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır. Bunlar Zerdüşt dinine mensuptur ve başlangıçta Marksist-Leninist örgüt olarak kurulmuştur. Herhangi bir Kürt kardeşimizin bizden farkı var mı? Kız alıp veriyoruz. İsteyen istediği makama yükselebilir. Eksik kalan hizmetler varsa onları da biz tamamlıyoruz” dedi. Bakan Eroğlu, mühendislik sıfatının yanında tarihçi sıfatının da bulunduğuna dikkat çekerek, PKK’nın Şark Meselesi’nin uzantısı fikirler tarafından desteklendiğini vurguladı. 1839’dan bu yana tarihe bakıldığında Şark Meselesi adıyla Türkleri, Türkiye’den Orta Asya’ya sürmek için çok oyunlar oynandığını belirten Bakan Eroğlu, “Bu coğrafyada kalacaksak, çok güçlü olmaya mecburuz. Dünyada lider bir Türkiye’yi tesis etmeye mecburuz. Türkiye’nin yıldızı parlak, 21’inci asır Türk asrı olacak. Türkiye’nin büyümemesini isteyen ülkeler, terör belasını başımıza musallat ediyorlar. Önümüze konulan çakıl taşlarını aşmasını biliriz. PKK’yı, kanlı terör örgütünü, bazı ülkeler el altından destekliyor. Mühimmat, silah, cephaneyi onlar üstlenmiş. 3 gün önce büyük bir acı yaşadık. Şehitlerimiz var, onlar bu vatan için canlarını seve seve feda ettiler. Bunun karşılığı en şiddetli biçimde verilecektir” ifadelerini kullandı. BAŞBAKAN’IN 3 ÇOCUK TAVSİYESİNİ YENİLEDİ
Orman ve Su İşleri Bakanlığı faaliyetlerinden de bahseden Bakan Eroğlu, 14 Ağustos 2011 tarihinden bu yana 30 ili gezdiğini hatırlatarak, “Gezmek değil, gittiğimiz yere heybemiz dolu gidiyoruz. Bu kardeşinizin Türkiye’nin her karış toprağında emeği var, tesisi var” dedi.
Bakan Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘3 çocuk yapın’ tavsiyesinin de tutulması gerektiğinin altını çizerek, “Nüfus artışı ortalama çocuk sayısı 2’ye gidiyor. Böyle giderse 2035 yılında Türkiye’de genç nüfus kalmayacak, neredeyse okullar kapanacak. Bunun için Başbakanımızın bu mevzudaki tavsiyelerinin tutulması elzemdir” şeklinde konuştu.
Bakan Eroğlu’nun konuşmasından sonra seçimlere geçildi. AK Parti Şuhut Kadın Kolları Kongresi’nde mevcut Başkan Zübeyde Balı tekrar AK Parti Şuhut Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildi. 350 delegenin oy kullandığı kongrede Balı’nın karşısına rakip bir liste çıkmadı. Bakan Eroğlu, kongrenin ardından İstanbul’a hareket etti.