rnrnBAKAN EROĞLU PROGRAMINI BOZMADIrnrnOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep’teki terör saldırısına tepki göstererek, “Terör örgütünün bayram demeden böyle bir olaya girişmesi lanetlenecek bir ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BAKAN EROĞLU PROGRAMINI BOZMADI Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep’teki terör saldırısına tepki göstererek, “Terör örgütünün bayram demeden böyle bir olaya girişmesi lanetlenecek bir durum. Terörün ortadan kaldırılması için gereken yapılacaktır, kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında İhsaniye ilçesine gelerek vatandaşlarla bayramlaştı. İhsaniye ilçesindeki Belediye Düğün Sarayı’nda gerçekleştirilen törende, Bakan Eroğlu’na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Eroğlu ile bayramlaşmak için vatandaşlar uzun kuyruk oluştururken, Eroğlu, bayramlaşmanın sonunda basın mensuplarının Gaziantep’teki terör saldırısı ile ilgili sorusunu cevapladı. Eroğlu, Gaziantep’te yaşanan terör saldırısının acı bir olay olduğunu belirterek, “Terör örgütünün bayram demeden böyle bir olaya girişmesi lanetlenecek bir durum. Terörün ortadan kaldırılması için gereken yapılacaktır, kimsenin şüphesi olmasın. Terörü destekleyen ülkeler var onların da dikkat etmesi gerekir, bir gün onları da vurur. Milletimiz sabır ve metanetle bu acıya katlanacak ve terörün de sonu gelecektir diye düşünüyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bu bayramda şehittir onlar var. Yaralılara acil şifa diliyorum, milletimiz güzel günlere ulaşacaktır. Bu ülke bu millet büyük bir millettir. Bu ülkenin bir karış toprağını dahi hiç bir güç alamaz. 75 milyon insan bu vatan, bu bayrak için kilitlenmiştir. Canımızın son damlasına kadar vatanımızı müdafaa ederiz. Yeter ki birlik beraberliğimizi daha da pekiştirelim. Bu bayramın ülkemize huzur getirmesini, birlik beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum. Acılı ailelere baş sağlığı diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Büyük ızdırap duyduk, büyük acı yaşadık. Böyle bir vicdansızlık insanlık dışı bir hareket, bunlar insan olamaz” şeklinde konuştu. “BAZI ÜLKELER YANGIN ÇIKINCA BİR AR MESELESİ ADDEDİYOR, TALEPTE BULUNMUYOR”
‘Yunanistan’ın Sakız Adası’ndaki yangın söndürme çalışmalarına Türkiye’nin yardımının olması söz konusu mu?’ şeklindeki soru üzerine ise Bakan Eroğlu, “Bizden talep olduğu anda hazırız. Bazen biz söndürürüz diye yardım talep etmiyorlar. Başka ülkelerde yangın olduğu zaman soruyoruz, yangın uçakları gönderiyoruz. Bizim için çok kolay, bizde günde onun gibi 20-30 yangın çıkıyor. Hava, kara ekiplerimiz anında müdahale edip söndürüyor. Kendim de bilgisayar ortamından yangınları ve müdahaleyi takip ediyorum. İleri bir teknolojiye sahibiz. Sakız Adası için yardım isterlerse bizim için kolaydır. Bazı ülkeler yangın çıkınca bir ar meselesi addediyor, talepte bulunmuyor. Sakız Adası’nın neredeyse 5’te biri yandı. Ormanlar bütün insanlığın ortak malıdır. Geçmişte İsrail’deki yangını söndürdük. Yunanistan’a, Makedonya’ya, Gürcistan’a, Rusya’ya kadar yangın söndürmelerine katıldık. Daha önce Suriye’de de yangın söndürdük. Ama şu ana kadar talep gelmediğinden yapacak bir şey yok.
Genelde dış işleri bakanlığı yürütüyor, yardım istenirse biz hazırız diyoruz. İran’da deprem oldu Türkiye’deki ekipler hazırdı, talep geldiği zaman ancak gidebiliyor. Ama bazen ülkeler yardım istemiyor, yapacak bir şey yok” diye konuştu. ALİ KEMAL AKAN – LOKMAN AKINCI (İHA)