Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yerli üretim otomobil kararı alınması ile ilgili olarak, “Önceden yerli bir otomobil yapacak babayiğidimiz yoktu. Babayiğit aranıyordu. Bugün de bir değil 5 tane babayiğit çıktı. Bunları gönülden tebrik ediyorum” dedi.  

  Bakan Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “2018-2020 Döner Sermaye Bütçesi Hazırlık Toplantısı”na katıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin soruları üzerine “yerli otomobil üretim kararı” ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin geçmişte bir çok sanayi inkılabı yaşadığını ancak bazı siyasilerin bunu engellediğini anımsattı. Bakan Eroğlu, “Türkiye’de geçmişte iğne ipliği dahi yurt dışından alıyorduk. Ama Allah razı olsun şehit Adnan Menderes’le birlikte ülkemizde büyük bir sanayi inkılabı başladı. Daha sonra da rahmetli Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük bir sanayi inkılabı başlattı her şeyin Türkiye’de yapılması konusunda. Eskiden malum olduğu üzere uçaklar bile Türkiye’de yapılıyordu. Hatta Kayseri’de bir fabrika vardı. Geçmişte modern silahlar yapılıyordu. Ama bazı siyasiler ‘ne gereği var yurtdışından bunları alırız’ dediler. 1968 Kıbrıs Barış Harekatı teşebbüsünde gördük ki, elimizde ne silah var nede çıkartma gemisi var. Dolayısıyla bize ambargo uygulandı. Türkiye her şeyi yapacak güçte. Şu anda otomobil sanayisinde belli bir noktaya geldi. Savunma sanayinde kahraman ordumuzun mühimmat ve askeri teçhizat ihtiyacının yüzde 75’inin karşılar noktaya geldik. Hatta bu konuda dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyoruz, Atak helikopterleri muhteşem. Altay tankları ve harp gemileri bunlar gerçekten yapılıyor. Bizim insanımızda her şeyi yapacak güçte” diye konuştu.

 

  “Bizde hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz”

  Türkiye’nin artık yerli otomobil üretebilecek babayiğitlerini bulduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

  “Önceden yerli bir otomobil yapacak babayiğidimiz yoktu. Babayiğit aranıyordu. Bugün de bir değil 5 tane babayiğit çıktı. Bunları gönülden tebrik ediyorum. Bu babayiğitlerin hepsi yerli otomobili yapacak güçte. Biz de bunlarla gurur duyuyoruz. Hepsini gönülden tebrik ediyorum. İnşallah Afyonkarahisar’da başka babayiğitler çıkacak. Burada da yeni bir sektör doğuyor. Onu da ilerde izah edeceğiz. Türkiye otomobil yapacak güçte. Uçakları ve jetleri yapacak güçte. Her türlü ekipmanı ve teçhizatı yapacak güçtedir. Bununla ilgili devletimiz destek veriyor. Bizde hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz. Buda yeni bir çığır açacak. Daha büyük Türkiye sanayisiyle, ziraatıyla, ticaretiyle, ihracatıyla ve çalışkan insanlarıyla büyük Türkiye’nin ayak sesleri geliyor. O bakımdan hayırlı olmasını temenni ediyorum.”