ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROGLU, METEROLOJİ TV’ TEST YAYININDA OLDUĞUNU, METEROLOJİ TV’ DEN ANLIK BİLGİLER VERİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Tahmin, analiz ve araştırma çalışmalarının yayınlanacağı televizyondaki hizmetlere ilginde bilgi veren Eroğlu şunlarıda söyledi:

“ Meteroloji TV ile il ve ilçelerimizin, yurt dışı bazı merkezlerin, anlık, kısa ve uzun vadeli hava, denizlerimizdeki güncel tahmin bilgileri yayınlanacak. Mevsimlere göre deniz suyu sıcaklıkları , kar kalınlıkları, deniz, karayolu, havalimanları tahminleri, satdyumların faaliyet saatlerindeki hava tahminleri yayınlanacak. Beklenen  olağanüstü hava olaylarında , vatandaşlarımızın tedbir alması gayesiyle Meteroloji TV aracılığı ile duyurulacak. anlaşılabilir dil ve zengin görseller kullanılacak. TV ekranımızda 24 saat alt yazı kuşağı ile bilgiler aktarılacak” aynı zamanda, bakanlık ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar, hazırlanan film ve videolarında yayın akışına dahil edileceğini bildiren Eroğlu “kamu kuruluşları tarafından hazırlanan vatandaşlarımızın faydasına olabilecek her türlü kamu spotları yayınlanacak. Bilgilendirici kısa kısa belgeseller yayınlanacak, Bakanlığımız ve bağlı birimlerimizde görev yapan üst düzey yönetici ve uzmanlarımız vatandaşlarımızı bilgilendirmek gayesiyle açık oturumlara ve bilgilendirme programlarına katılabilecektir” şeklinde konuştu.